Kapaszkodjatok! Ferenc pápa ismét repülőre száll…
2017. április 28. írta: Katolikus Válasz

Kapaszkodjatok! Ferenc pápa ismét repülőre száll…

Ferenc pápa ma Egyiptomba utazott.

Míg korábbi korok katolikus hívői ilyen esetben esetleg azért imádkoztak, hogy az utazás rendben legyen (ez persze még mindig jogos), manapság ezalatt a legkiszámíthatatlanabb pápaság alatt azért aggódunk, hogy a Szentatya mit fog mondani a szokásos repülőn tartott sajtótájékoztatóján.pope_flys.jpg

Ferenc pápa rendszerint a rögtönzött beszédeivel szerepel a hírekben. És a sajtója nem mindig jó. A legjobb rögtönzött beszédekhez szokott előadóval is előfordulhat egyszer-egyszer, hogy félreérthető, és csámcsognivalót ad a nem baráti sajtónak, vagy megsérti a saját táborát. Ám sajnos Ferenc pápa még csak nem is egy tehetséges rögtönző.

Újra és újra megtörténik. Nincs fejlődés. Riporterekkel való találkozókon, telefonbeszélgetésekben, kihallgatásokon egyszerűen félreteszi a előkészített jegyzeteit, saját kútfőből folytatja: rendszerint mond olyan dolgokat, melyek legalábbis további magyarázatra szorulnak.

A pápa kiszámíthatóan kiszámíthatatlan kommunikációs stílusa azt eredményezi, hogy a sajtó jobban odafigyel a mondanivalójára. Vegyes áldás! Néha jobb lenne, ha nem figyelnének rá egyáltalán.

Akármit is hallunk ezúttal a Szentatyától, tartsuk észben, hogy ő Krisztus helytartója a földön, és amit a levegőben mond, nem feltétlenül Szentírás…

(A CatholicCulture cikke alapján)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása