A WTC bibliacsodája, amit egy tűzoltó acélba égve talált
2017. május 19. írta: Katolikus Válasz

A WTC bibliacsodája, amit egy tűzoltó acélba égve talált

2001. szeptember 11-én az egész világot megrázó terrortámadás érte a World Trade Center két tornyát. Bár az eset kapcsán számos történet kering bátorságról és kegyelemről, egy kevéssé ismert különleges történetben a Szentírás is szerepet kapott.

A támadást követően a fényképész Joel Meyerowitz épp felvételeket készített a WTC romjairól New York városában, amikor egy tűzoltó lépett oda hozzá, egy elképesztő felfedezéssel: a Biblia egy lapjával, ami egy szívalakú acéldarabba olvadt bele.

Az oldalon nem is akármilyen bibliai rész szerepelt: a hegyi beszéd. Bár az oldal jelentős része megrongálódott, a tisztán olvasható részek közepén Krisztus bosszúról szóló tanítása szerepelt: "Hallottátok a parancsot: Szemet szemért és fogat fogért. Én pedig azt mondom nektek, ne álljatok ellent a gonosznak. Aki megüti a jobb arcodat, annak tartsd oda a másikat is!" (Mt 5,38-39.)

Ez Meyerowitzot mélyen megérintette. "A Biblia összes oldala közül pont itt volt nyitva! Elképesztő volt." - mondta.

Az acélba olvadt szentírási oldalt Meyerowitz 2010-ben a New York-i Nemzeti Szeptember 11-e Emlékhely és Múzeumnak adományozta.

Meyerowitz személyes vallomása a relikviáról:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása