Abortusz- és fogamzásgátláspártiak a Pápai Életvédő Akadémia új tagságában
2017. június 17. írta: Katolikus Válasz

Abortusz- és fogamzásgátláspártiak a Pápai Életvédő Akadémia új tagságában

pal.pngÉletvédő és katolikus szervezetek a Ferenc pápa által 2016-ban feloszlatott, és most újjászervezett Pápai Életvédő Akadémia három újabb tagjával szemben emeltek kifogást (az eddig bejelentett 45-ből).

A sorban az első a brit Nigel Biggar, az Oxfordi Egyetem erkölcs- és lelkipásztori teológiával foglalkozó professzora volt, aki a várandósság 18. hetéig végezhető abortuszok szószólója. A bírálatok célpontjai most Kathleen Foley MD és Avraham Steinberg rabbi, akik különböző időkorlátokkal szintén támogatják a magzati életek kiolthatóságát.

Egyházi oldalról aggályosnak tartják továbbá Maurizio Chiodi atyát is, aki saját bevallása szerint "a mesterséges születésszabályozó eszközök használata lehet erkölcsös", mivel szerinte "nem maga a módszer határozza meg a [születésszabályozás] erkölcsösségét, hanem a házaspárok lelkiismerete, a felelősségérzetük, és az őszinte szándékuk, hogy nyitottak legyenek az életre" [a születésszabályozás mesterséges módzserei épp ezzel a nyitottsággal ellentétesek - a szerk.].

2016-os feloszlatása előtt lehetetlen volt, hogy olyan személy az Akadémia tagja legyen, aki nem osztotta az Egyház tanítását az abortuszokról és a fogamzásgátlásról. Az Egyház tanításához való hűségét az Akadémia valamennyi tagjának esküben is meg kellett erősítenie. Ferenc pápa a tagságnak ezt a feltételét az Akadémia mostani újjászervezésekor megszüntette.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikrobi 2017.07.01. 15:37:00

dr. Thomas W. Hilgers, a Creighton model és a NaPro módszer feltalálója szintén tagja volt 1994-től. Az ő tagsága vajon mikor szűnt meg?

Mikrobi 2017.07.01. 15:44:18

Igen, ő is tagja volt az utolsó pillanatig és nem nevezték ki újra: www.academiavita.org/about_us_members_former.php#panel2
süti beállítások módosítása