Váratlanul lemondott a Vatikán fő pénzügyi revizorja
2017. június 20. írta: Katolikus Válasz

Váratlanul lemondott a Vatikán fő pénzügyi revizorja

A Ferenc pápa által elindított reformok kulcsembere volt

libero-milone.jpgLibero Milona, a Vatikán Ferenc pápa által felkért fő pénzügyi revizorja kedd délután bejelentette lemondását. A lépése meglepetésként érte a nyilvánosságot.

Az olasz (civil) bankár Milonét a Vatikán 2015 júniusától alkalmazta a Ferenc pápa által elindított pénzügyi reformok kulcsembereként. A Vatikán feletti pénzügyi főrevizori tisztséget az egyháztörténelemben elsőként tölthette be. A döntéséről, hogy a tisztségről lemond, egyelőre nem adott semmilyen magyarázatot.

A Vatikán a lemondás benyújtásáról és annak elfogadásáról egy négysoros közleményben adott tájékoztatást. A közlemény arról is tájékoztat, hogy a Vatikán új személyt keres, aki "a lehető leghamarabb" betölti Milone - egykori - pozícióját.

Milone 2015-ös kinevezését a megfigyelők nagy előrelépésként ünnepelték a Vatikáni pénzügyi reformja felé. A váratlan lemondásával kérdésessé vált, hogy a reformok merre és milyen ütemben haladnak - ha haladnak - tovább.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása