Müller bíboros szerint az eltávolítása a Hittani Kongregáció éléről "bizonyos erők" munkája
2017. december 09. írta: Katolikus Válasz

Müller bíboros szerint az eltávolítása a Hittani Kongregáció éléről "bizonyos erők" munkája

2017-12-05_muller.jpgGerhard Müller bíboros szerint az eltávolítása a Hittani Kongregáció éléről "bizonyos erők" ellene történt összefogásának az eredménye.

Müller bíboros a német "Report München" televíziós műsornak adott interjújában azt állította, hogy amikor még ő a Hittani Kongregáció prefektusa volt, ezek az "erők" azon dolgoztak a Vatikánon belül, hogy Ferenc pápával őket egymás ellen uszítsák. "Azon dolgoztak, hogy szembeállítsanak a pápával, vagy az ő elképzeléseikkel a pápaságról és az Egyházról. Azt gondolom, hogy ez az egyetlen lehetséges magyarázat." - nyilatkozta az eltávolításáról az egykori prefektus bíboros. Több részletet erről azonban nem árult el.

A bíboros elmondta, hogy ő személy szerint nem kedvelte Ferenc pápa vezetői módszereit, beleértve a Szentatya hozzáállását a Kúriához. "Jöhettek bizonyos Róma-ellenes érzések abból országból, ahonnan a pápa származik, bizonyos előítéletek a Kúriával szemben.". A bíboros szerint ezek komoly átszervezésekhez is vezettek a Vatikánban.

Az interjúban a német bíboros bírálta a Szentatya általános vezetési stílusát, kijelentve, hogy több hangsúlyt kaphatna a tanítás, és kevesebbet az olyan, nagy nyilvánosságot előtt hirdetett szakítások a hagyománnyal, mint amilyen például a pápai piros cipő viselete, vagy a kiköltözés a pápai rezidenciából.

"Jobb volna a pápa hitről szóló üzeneteiről hallani, mintsem a pápaság népszerűsítéséről másodlagos, hatásvadász elemekkel - fekete cipőkkel, a Santa Martával." - fogalmazott a bíboros.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása