Rangsorolja az országokat egy katolikus egyetem Ferenc pápa Laudato Si' enciklikája alapján
2017. december 10. írta: Katolikus Válasz

Rangsorolja az országokat egy katolikus egyetem Ferenc pápa Laudato Si' enciklikája alapján

acli-a-casalmaggiore-la-laudato-si-entra-a-scuola_articleimage.jpgA Costa Rica-i Katolikus Egyetem rangsort készített a világ országairól aszerint, hogy mennyire követik Ferenc pápának a Laudato Si' enciklikájában vázolt "ökológiai programját" - tudósít a Rome Reports híroldal.

Az egyetem kutatói a világ népességének összesen 93%-át adó 127 országban vizsgálták meg, hogy az azokban jellemző életkörülmények mennyire felelnek meg a pápai enciklikába foglalt iránymutatásoknak. Az eredményeik alapján "a népesség több, mint fele él kockázatos és instabil körülmények között".

A Ferenc pápa által megfogalmazott kívánalmak teljesülésének mértékét az egyetem "Laudato Si' Index" néven százalékos mérőszámmal jellemezte, és ez alapján a világ országai között rangsort is állított fel. A lista élén Finnország, Új-Zéland, és Ausztrália végzett, 87,51%, 85,43%, és 85,36% értékű "Laudato Si' Index"-szel.

A lista első húsz helyén Magyarország nem szerepel.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása