Pápai repülős esküvő Chile felett
2018. január 18. írta: Katolikus Válasz

Pápai repülős esküvő Chile felett

dt090y8xuaagnzt-800x500.jpgFerenc pápa megtartotta a világ első repülős pápai esküvőjét, a chilei légitársaság két utaskísérőjét összeadva. A szentségi házasság megkötésére a Santiago-ból felszállt pápai járaton került sor.

A menyasszony, Paola Podesta, és a vőlegény, Carlos Ciuffardi, csütörtök reggel mondtak "igent" egymásnak. Azután történt ez, hogy Ferenc pápának elmondták: 2010 óta már polgári házasságban élnek, de egyházi szertartást nem tudtak tartani, mivel Chilét 2010-ben földrengés sújtotta, és a helyi templomuk összedőlt.

Ferenc pápa válaszul felajánlotta nekik, hogy még a repülőn összeadja őket, útban az észak-chilei Iquique városa felé. A pár ebbe örömmel belement. Esküvői tanúnak, rögtönözve, a légitársaság épp jelenlévő igazgatóját kérték fel.

Az ifjú férj Ciuffardi a repülőn velük utazó újságíróknak arról is beszámolt, hogy Ferenc pápa hangsúlyozta neki, hogy ez a pillanat "történelmi" volt, mivel még egyetlen pápa sem házasított össze senkit egy repülőgép fedélzetén.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.01.19. 11:05:55

Picture or it didn't happen.
süti beállítások módosítása