Kórházba került a Barros-ügyet felülvizsgáló pápai küldött Chilében
2018. február 21. írta: Katolikus Válasz

Kórházba került a Barros-ügyet felülvizsgáló pápai küldött Chilében

archbishop_charles_scicluna_of_malta_credit_alan_holdren_cna.jpgSzerdán kórházba került Charles Scicluna máltai érsek, akit Ferenc pápa nemrég küldött Chilébe azért, hogy újra megvizsgálja a chilei Juan Barros püspököt ért vádakat. Az érsek azonnali epehólyag műtéten esett át, és a jelentések szerint az állapotából teljesen fel fog gyógyulni majd.

Ferenc pápa azért küldte Chilébe az érseket, hogy vizsgálja felül Barros püspök ügyét, akit korábban egy papi molesztálási botrány áldozatai vádoltak meg azzal, hogy tétlen cinkosa (és homoszexuális szeretője) volt a fiatalkorúak molesztálását elkövető, és ezért el is ítélt Fernando Karadima atyának.

Chilei látogatása soránFerenc pápa kemény szavakkal védte meg az általa 2015-ben az osornoi egyházmegye élére kinevezett püspököt. A Szentatya nyilatkozatát később Seán O'Malley, a pápának a papi molesztálások ügyéért felelős tanácsadó bíborosa igazította helyre.

Rómába tartó visszaútja során Ferenc pápa maga is bocsánatot kért a szavaiért, ugyanakkor ismételten kiállt Barros püspök ártatlansága mellett, azt állítva, hogy "személyesen meggyőződött" a püspök ártatlanságáról.

Ferenc pápa január 30-án mégis úgy döntött, hogy Scicluna érseket Chilébe küldi, a vádak felülvizsgálatára.

A chilei püspöki konferencia szóvivője szerint az érsek lábadozása mindössze két-három napot vesz majd igénybe, az állapota a vizsgálatot ezért jelentősen nem hátráltatja majd.


FRISSÍTÉS 02.23: Kikerült a kórházból Scicluna érsek. A rábízott vizsgálat így hamarosan folytatódhat tovább.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása