Sarah bíboros az Oltáriszentség nyelvre és térdelve fogadására hívja a katolikus híveket
2018. február 22. írta: Katolikus Válasz

Sarah bíboros az Oltáriszentség nyelvre és térdelve fogadására hívja a katolikus híveket

Az Istentiszteleti Kongregáció prefektusa szerint a Sátán célpontja ma az Oltáriszentségben jelenvaló Krisztus és a szentmise áldozata.

cardinal_sarah_1_810_500_55_s_c1.jpgAz Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció prefektusa, Robert Sarah bíboros arra hívja a katolikus híveket, hogy az Oltáriszentséget fogadják nyelvre és térdelve.

Egy ebben a témában írt új könyv előszavában a bíboros azt írja: "A legalattomosabb ördögi támadás az Eucharisztiába vetett hit kioltására irányul, tévedések elhintésével és a vétel alkalmatlan módjainak elősegítésével. Valóban, a háború Mihállyal és angyalaival az egyik oldalon, Luciferrel a másikon, a hívek szíveiben folytatódik."

"A Sátán célpontja a szentmise áldozata, és Jézus valóságos jelenléte az átváltoztatott ostyában." - írja Sarah bíboros.

Az új könyv, amelyet Don Federico Bortoli írt, olaszul jelent ezzel a címmel: "A kézbe áldozás gyakorlata: egy történeti, jogi és lelkipásztori áttekintés" [La distribuzione della comunione sulla mano. Profili storici, giuridici e pastorali].

Sarah bíboros, felidézve a fatimai jelenések centenáriumát, azt írja, a Béke Angyala, aki a három pásztorgyereknek megjelent a Boldogságos Szűz látogatása előtt "megmutatja, hogyan kellene fogadnunk Jézus Krisztus Testét és Vérét." A prefektus bíboros ezután felidézi azokat a szentségtörő gyakorlatokat, amelyek sértik a mi Urunkat az Eucharisztiában - köztük "az úgynevezett 'interkommúniót'" (ti. felekezetek közötti áldozást, amelynek hivatalos engedélyezését a német katolikus egyházban épp ma jelentette be az ottani püspöki kar elnöke).

A bíboros ezután arról ír néhány gondolatot, hogy a valóságos jelenlétbe vetett hit hogyan "tudja befolyásolni azt, ahogyan az Oltáriszentséget fogadjuk - és fordítva". Sarah bíboros II. János Pál pápát és Kalkuttai Teréz anyát ajánlja, mint két olyan modernkori szentet, akiket Isten példaképül adott az Oltáriszentség vételével kapcsolatos odaadásukban.

"Miért ragaszkodunk az állva és kézbe áldozáshoz?" - teszi fel a kérdést az Istentiszteleti Kongregáció prefektusa. Majd azt írja: az, ahogyan az Oltáriszentséget kiszolgáltatják és fogadják, "fontos kérdés, amire az Egyháznak ma reflektálnia kell".

A forrásunkul szolgáló LifeSiteNews Robert Sarah bíboros előszavának több részletét is közli angol nyelven, amelyek elolvasását az angolul tudó olvasóinknak ajánjuk, de amelyek lefordítására itt nem vállalkozunk. A prefektus előszavát teljes terjedelmében (eredeti olasz nyelven) a La Nuova Bussola közölte.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása