Emanuele: "Majdnem biztos voltam, hogy az édesapám a mennybe került, csak megerősítést akartam a Szentségestől"
2018. április 17. írta: Katolikus Válasz

Emanuele: "Majdnem biztos voltam, hogy az édesapám a mennybe került, csak megerősítést akartam a Szentségestől"

screen_shot_2018-04-17_at_21_37_16.pngKözvetlenül a Ferenc pápával történt találkozása után a TV200 televíziós csatornának nyilatkozott Emanuele, az a kisfiú, akinek nemrég elhunyt az édesapja. A fiú azt kérdezte a pápától a találkozásuk során, hogy az édesapja, bár ateista volt, már a mennyben van-e.

"Feltettem neki a kérdést, amit a mikrofonba szerettem volna mondani." - mondta Emanuele az interjúban. "És ő megkérdezte tőlem: 'elmondhatom ezt másoknak is?'. Én igent válaszoltam, ő pedig leegyszerűsítve elmondta azt, néhol lerövidítette, és nem pontosan ugyanazokat a szavakat használta." A fiú szerint a lényeg ugyanaz maradt.

Mivel a pápa szavai megnyugtatták őt az édesapja sorsa felől, Emanuele az interjúban azt mondta: "Majdnem biztos voltam benne, hogy [az édesapám] a mennybe került, csak megerősítést akartam a Szentségestől." "És a pápa megerősített?" - kérdezett vissza a riporter. "Igen, így van." - felelte a fiú.


Kapcsolódó cikkeink:
Ferenc pápa egy gyászoló fiúnak: Az ateista édesapád a mennyben van
Az ateista apa a mennyben van? - Megint torzítják Ferenc pápa szavait

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba_carmarthen 2018.04.21. 22:31:12

KEK - A legnagyobb vallási megtévesztés az Antikrisztusé, azaz egy ál-messianizmusé, amelyben az ember önmagát dicsőíti Isten és az Ő testben eljött Messiása helyett.

675 Krisztus eljövetele előtt az Egyháznak át kell mennie egy utolsó próbatételen, mely sokak hitét meg fogja ingatni. [639] Az üldözés, mely kíséri az Egyház földi zarándokútját, [640] fölfedi a "gonoszság misztériumát" egy vallási megtévesztés formájában, mely az embereknek problémáik látszólagos megoldását kínálja föl cserében azért, hogy elpártolnak az igazságtól. A legnagyobb vallási megtévesztés az Antikrisztusé, azaz egy ál-messianizmusé, amelyben az ember önmagát dicsőíti Isten és az Ő testben eljött Messiása helyett.
www.katolikus.hu/kek/kek00624.html#N113

AZ ATEIZMUS

es

NYILT (vagy burkolt) PROPAGANDAJA

- John Lenon
www.youtube.com/watch?v=ONYVxatB1U4
....(avagy Krisztus tagadasa az emberek elott)

ES KRISZTUS SZAVAI:
Mindazt, aki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom Atyám előtt, aki a mennyekben van. 33De azt, aki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom Atyám előtt, aki a mennyekben van.
Mt 10, 32-33

XIII. Leó pápa - Szent Mihály főangyalhoz
www.youtube.com/watch?v=k_0cWp30Oj8&t=2m48s
Mennyei seregek legdicsőségesebb fejedelme, Szent Mihály főangyal: védelmezz minket a küzdelemben és tusakodásban, melyet a fejedelemségekkel és hatalmasságokkal szemben, e világban a földi sötétség vezérei, a mennyekben a gonosz szellemek ellen vívunk. Jöjj segítségére az embereknek, akiket Isten halhatatlannak teremtett, és saját képének hasonlatosságára alkotott, és nagy áron váltott meg az ördög zsarnoksága alól.

Vívd meg az Úr harcát ma a szent angyalok seregével együtt, amint megütköztél a gőg fejedelmével, Luciferrel és pártütő angyalaival: és nem diadalmaskodhattak, sem helyük nem volt többé az égben. És levetteték ama nagy sárkány, a régi kígyó, ki ördögnek hívatik és Sátánnak, aki elcsábítja az egész világot; és a földre vetteték, és vele együtt az ő angyalai.

Lám, az ősi ellenség és az emberek gyilkosa dühöngve fölkelt. A fény angyalának képét öltve, a gonosz lelkek teljes hadával szerte körüljár, és rátámad a földre, hogy kitörölje róla Istennek és az ő Fölkentjének nevét, az örök dicsőség koszorújára rendelt lelkeket őrjöngve tegye áldozatává, és taszítsa örök pusztulásba. E gonosztevő sárkány álnokságának mérgét mint valami tisztátalan folyamot árasztja az eszüket vesztett és romlott szívű emberekre, a hazugság, kegyetlenség és káromlás lelkét, és a fényűzésnek, minden véteknek és hamisságnak halálos leheletét.

Az Egyházat, a szeplőtelen Bárány jegyesét a fortélyos ellenség betöltötte keserűségekkel és megrészegítette ürömmel; szentségtörő kezeit vetette minden kívánatos dolgaira. Ahol Szent Péter széke és az igazság katedrája a népek világosságára alapíttatott, oda helyezték utálatosságuk és kegyetlenségük trónusát, hogy megvervén a pásztort szétszélesszék a nyájat.

Segítsd tehát, győzhetetlen herceg, Isten népét a rá törő lelki álnokságokkal szemben, és vezesd diadalra. Téged tisztel őrizőjeként és pártfogójaként a szent Egyház, benned dicsekszik mint védelmezőjében a föld és a pokol istentelen hatalmai ellen, terád bízta az Úr a megváltott lelkeket, hogy bevezesd őket a mennyei boldogságba. Könyörögj a békesség Istenéhez, hogy vesse a Sátánt lábaink alá, hogy ne tarthassa többé fogságban az embereket és ne árthasson az Egyháznak. Ajánld föl imáinkat a Fölséges Isten színe előtt, hogy elénk siessen az Úrnak irgalmassága; és ragadd meg a sárkányt, a régi kígyót, aki az ördög és a Sátán, és megkötözve taszítsd őt a mélységbe, hogy ne hitegesse többé a népeket. Ámen.

Azért a te védelmedben és oltalmadban bizakodva, a mi szent szolgálatunknak hatalma által (ha laikus, vagy az exorcisták rendjét még föl nem vett klerikus mondja, akkor: az Anyaszentegyház szent hatalma által) az ellenséges ördögi cselvetéseket Jézus Krisztusnak, Istenünknek és Urunknak nevébe vetett hittel és bizalommal kezdjük elűzni.

V. Íme, az Úrnak keresztje, meneküljetek, ellenséges erők.
R. Győz az oroszlán Júda törzséből, Dávidnak gyökere.

V. Legyen a te irgalmasságod, Uram, mirajtunk.
R. Amint tebenned bízunk.

V. Uram, hallgasd meg az én könyörgésemet.
R. És az én kiáltásom jusson eléd.

V. Az Úr legyen veletek!
R. És a te lelkeddel!

Könyörögjünk!...

strigonium.blogspot.co.uk/2014/03/leo-ima-szent-mihaly-foangyalhoz-ha-nem.html
süti beállítások módosítása