Papok kérik a világ püspökeit a tanításbeli zavar megállítására
2018. május 15. írta: Katolikus Válasz

Papok kérik a világ püspökeit a tanításbeli zavar megállítására

2018-05-15-pkg_2.jpgVilágszerte harminchat ország több, mint kétszáz katolikus papja írta már alá azt a papi folyamodványt, amiben az atyák a világ püspökeit kérik arra, hogy tegyenek az Egyházban lassan eluralkodó tanításbeli zavar ellen.

A folyamodványt eredetileg 15 amerikai és európai pap indította el április 22-én, "Lelkipásztori folyamodvány a püspökökhöz az Evangélium újbóli apostoli megerősítéséért" címmel. A kezdeményezőket elsősorban a házasság és a szentségek témáiban keletkezett zavar indította a szöveg megírására és közzétételére.

A kezdeményezés elindító között van az amerikai Gerald Murray atya is, aki az EWTN katolikus televízió állandó vendégeként vált közismertté.

A folyamodvány a weboldalán angol, német, spanyol, francia, olasz, lengyel és portugál nyelveken is olvasható, és azt kizárólag papok írhatják alá. Az oldal a kezdeményezéshez háttérinformációkat is biztosít, emellett elolvashatók rajta azoknak a papoknak a nevei is, akik a folyamodványt már aláírták.

"Hisszük, hogy az okozott károk jelentős részét gyógyítani és csökkenteni lehetne, ha önök újra megerősítenék Krisztus tanításait, és ha az apostoli hivataluk teljes tekintélyével kijavítanák ezeket a tévedéseket." - szólítják meg a papok az Egyház püspökeit. A papok egyúttal figyelmeztetik is a püspököket arra, hogy világos korrekciók nélkül "ez a kártékony helyzet jelentősen rosszabbodni fog".

A nyilatkozat elsősorban abban a terjedő tévtanításban kér világos korrekciót a püspököktől, hogy "azoknak, akik objektíve rossz cselekedeteket követnek el, de szubjektíve mentesültnek tartják magukat a tett felróhatósága alól, lehetővé kell tenni, hogy szentáldozásban részesüljenek."

A bíborosok közül ezidáig csak Raymond Burke bíboros, az Apostoli Szignatúra korábbi prefektusa fejezte ki szolidaritását a papi kezdeményezés mellett.


(Források: National Catholic Register, churchmilitant.com, LifeSiteNews)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása