Április 22-én konferenciát tartanak Rómában az Amoris Laetitia által keltett zavarról
2017. április 02. írta: Katolikus Válasz

Április 22-én konferenciát tartanak Rómában az Amoris Laetitia által keltett zavarról

st-peters-basilica-1030710_960_720.jpgKonferenciát hirdetett a tegnapi napon az olasz La Nuova Bussola Quotidiana katolikus híroldal. Április 22-én teológusok egy nemzetközi csoportja és más katolikus szakértők gyűlnek össze Rómában, a Columbus Hotelben, hogy nyilvánosan megvitassák az Amoris Laetitia apostoli buzdítás aggodalmat és zavart keltő részeit, különösen azokat, amelyek a buzdítás 8. fejezetében találhatók.

Az esemény házigazdái a La Nuova Bussola Quotidiana és az Il Timone katolikus magazin szerkesztőségei lesznek, a konferenciát pedig minden jelek szerint az Amoris Laetitia egyfajta nyilvános teológiai kiigazításának szánják.

Bár nem kizárt, azt egyelőre nem tudni, hogy a négy dubia bíboros közül valamelyik jelen lesz-e a konferencián, még ha a konferencia hivatalos programjában nem is szerepelnek majd.

Az mindenesetre szokatlan és aggodalmat keltő, hogy az utóbbi időben egyértelműen megszaporodtak az Egyház belső válságát nyíltan jelző, vagy az Egyházon belüli folyamatokkal szemben kritikus hangot megütő (itt és itt) teológiai konferenciák és találkozók.

Az április 22-ei konferencia kiírása, angol nyelven, ITT elolvasható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása