A (lelkileg) gazdag gazdagabbá válik...
2017. április 10. írta: Katolikus Válasz

A (lelkileg) gazdag gazdagabbá válik...

Jó barátaink nemrég elveszítették egy fivérüket rákban. Mivel egy nagyon nagy és nagyon katolikus családról van szó, az internet zsongott imakérésektől és imaígéretektől a haldokló férfi és a gyászoló család számára.

lawler.png

Én soha nem találkoztam az elhunyttal, de mindenkitől azt hallottam, hogy egy csodálatos katolikus úriember volt, aki példás életet élt és az összes lehetséges szentségi és imádságos támaszt megkapva hunyt el. Talán merésznek tűnik, de nem lenne őrültség azt feltételezni, hogy már a mennyekben van. De nem találkoztam semmi ehhez hasonló feltevéssel; családja és barátai továbbra is imákat kérnek.

Most ezt vessük össze egy átlagos plébánia tipikus temetési szertartásával. Még akkor is, amikor nyoma sincs az elhunyt életszentségének – valójában még akkor is, amikor jelentős ellenbizonyítékok állnak fenn, - a homília legalább is célzást tesz rá, hogy az elhunyt már a mennyekben van és a gyászbeszéd ezt egyenesen ki is mondja. Senki sem fog imákat kérni.

Tehát a fickó, akinek úgy tűnik, legkevésbé van szüksége imákra, sok imát kap, míg az a fickó, akinek a leginkább szüksége lenne rá, egyet sem.

A gazdag gazdagabbá válik...

Phil Lawler, Catholic Culture, Apr 04, 2017

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.