Ferenc pápa együtt ünnepli a pünkösdöt a karizmatikus mozgalom és a pünkösdista egyházak képviselőivel
2017. május 02. írta: Katolikus Válasz

Ferenc pápa együtt ünnepli a pünkösdöt a karizmatikus mozgalom és a pünkösdista egyházak képviselőivel

516cd1ca8d379def04ac12a6beb6d5d8-1024x683.jpgFerenc pápa a nyitottsága jegyében Rómába hívta a katolikus karizmatikus mozgalom, valamint a pünkösdista és evangelikál közösségek több ezer képviselőjét, hogy együtt ünnepeljék pünkösdöt és a katolikus karizmatikus megújulási mozgalom születésének 50. évfordulóját.

A pápa június 3-án, pünkösd előestéjén imádságot vezet majd a római Circus Maximusban, egy nyitott mezőn, ami az ősi Róma fogathajtó versenyeinek helyszínéül szolgáló stadion helyén található. A meghívottak a következő reggelen csatlakoznak a pápához, a Szent Péter téren tartandó pünkösdi szentmisére.

Ferenc pápa még 2014-ben hívta meg a karizmatikusokat és a pünkösdistákat 2017-re Rómába, a katolikus karizmatikus mozgalom megszületése 50. évfordulójának ünneplésére. A mozgalom az indulását egy 1967-es találkozóhoz köti, amit a pittsburghi Duquesne Egyetemen tartottak. Az 50. évfordulóra tervezett ünnepséget a vatikáni Nemzetközi Katolikus Karizmatikus Megújulási Szolgálat szervezi.

Az évfordulós ünnepségek Rómában már május 31-én elkezdődnek imatalálkozókkal, ifjúsági fesztivállal, teológusok találkozójával, és konferenciákkal.

Michelle Moran, a Nemzetközi Katolikus Karizmatikus Megújulási Szolgálat elnöke elmondta: "Ferenc pápa arra kért minket, hogy olyan jubileumot tervezzünk, ami annyira nyitott, amennyire csak lehet", beleértve más keresztény felekezetek meghívását is, akik szintén hangsúlyozzák a szentlélekkeresztség fontosságát.

Moran hivatala szerint a katolikus karizmatikus megújulás több, mint 200 országban van jelen, és immár közel 120 millió tagot számlál.

2014-es találkozóján a karizmatikusokkal és pünkösdistákkal Ferenc pápa elismerte, hogy nem mindig érezte megfelelőnek azt, ahogyan imádkoznak, de a találkozón már a színpadra térdelve fogadta, ahogyan érte és felette imádkoztak énekkel és nyelvimával.

"A karizmatikus megújulás korai éveiben Buenos Airesben nem nagyon szerettem a karizmatikusokat" - magyarázta a pápa. "Azt mondtam nekik: olyanok vagytok, mint egy szambaiskola."

Azonban, ahogy elmondta, lépésről lépésre egyre jobban rálátott arra, milyen sok jót tesz a mozgalom a katolikusok és az Egyház számára.

(A Crux magazin híradása nyomán)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása