Farkas a bárányok közt - Tagle bíboros Magyarországon
2017. május 26. írta: Katolikus Válasz

Farkas a bárányok közt - Tagle bíboros Magyarországon

" Május 25-én Erdő Péter bíboros meghívására az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye 15 intézményéből 570 dolgozó és 120 meghívott vendég vett részt a Szent Adalbert Központban azon a konferencián, amelynek díszvendége Luis Antonio Tagle manilai érsek, a Katolikus Nevelésügyi Kongregáció tagja volt. " - írja a Magyar Kurír.

maxresdefault.jpgLuis Antonio Tagle bíboros érsek világhírű, kétes hírnévvel: ő ugyanis egyike a liberális egyház legprominensebb mai képviselőinek.

Tagle bíboros számos alkalommal bírálta az Egyházat, amiért szerinte "durva nyelvezetet használ az LMBT emberekkel szemben" (a Katolikus Egyház Katekizmusáét is beleértve*), valamint az elvált és újraházasodottakkal szemben, és javasolta ennek a "nyelvezetnek" a mielőbbi megváltoztatását.

Tagle bíborosnak azonban nem egyszerűen az Egyház "nyelvezetével" van gondja. Egyike ugyanis azon bíborosoknak, akik nyíltan elutasítják Jézus és az Egyház következetes tanítását a házasságtörés "belsőleg" (ti. szándéktól és körülményektől függetlenül) erkölcstelen voltát, és akik "az irgalmasság nevében" már a 2014-es családszinódus megnyitója előttől fogva erőteljes lobbistái az újraházasodott elváltak áldoztatásának. A bíboros interjúiban nem győzi hangsúlyozni, hogy ez a kérdés nyitott. Nos, nem az.

A konferencia szervezői Tagle bíboros "díszvendégi" meghívásával farkast engedtek a bárányok közé. Kötelességünk ezt kimondani, kötelességünk minden hívő testvérünket figyelmeztetni róla, és kötelességünk tiltakozni ellene. Ha a pásztoraink ajtót nyitnak, alszanak, vagy becsukják a szemük, nekünk bárányoknak nem marad más, mint hogy bégetünk.


* "A hagyomány a Szentírásra támaszkodva -- mely úgy mutatja be a homoszexuális kapcsolatokat, mint súlyos eltévelyedéseket -- mindig vallotta, hogy "a homoszexuális cselekedetek belsõ természetük szerint rendetlenek". Ellentétesek a természetes törvénnyel. A nemi aktusból kizárják az élet továbbadását. Nem az igazi érzelmi és szexuális komplementaritásból származnak. Nincs olyan eset, amikor jóváhagyhatók lennének." (KEK 2357.)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása