Forradalomra készülve
2017. július 07. írta: Katolikus Válasz

Forradalomra készülve

Az alábbi írás a Church Militant vezetője, Michael Voris S.T.B. 2014. október 28-ai "The Vortex" műsorának magyar fordítása alapján készült. Ebben az adásban Voris a 2014-es rendkívüli családszinóduson történteket, és a szinódus utáni püspöki nyilatkozatokat elemzi.

A 2015-ös rendes szinóduson történtek, valamint a szinódusokat lezáró apostoli buzdítás, az Amoris Laetitia tartalmának és fogadtatásának fényében szomorúan azt kell mondanunk: Voris szavai prófétaiaknak bizonyultak.

pope-francis-looks-at-watch.jpgAmi a 2014-es családszinóduson történt Rómában, az minden kétséget kizáróan előzetes kísérlet volt az Egyház tanításának elhagyására a szentségek terén.

"Elhagyást" mondunk "megváltoztatás" helyett, mivel a forradalmárok nem akarják, hogy őket a tanítás bármiféle megváltoztatásával vádolják. Az túlságosan feltűnő lenne, és felfedné a valódi szándékaikat. Átfogó stratégiájuk van arra, hogyan vegyék rá a hithű katolikusokat az Egyház tanításának ignorálására: a körülményeket akarják megváltoztatni az Egyházban, mivel tudják, hogy a tanítást sohasem tudják megváltoztatni.

Gondoljanak rá úgy, mintha egy takaróponyvát dobnánk egy öreg székre, ami már évek óta a családnál van. Nem tudsz megszabadulni tőle, de legalább nem kell bámulnod többé. Ez az, ami történik, és ezt egyházi zsargonba burkolják: "megmarad a tanítás, de változik a gyakorlat". Ügyes trükk ez, mert sok ember nem feltétlenül látja meg benne a károkozást. Olyan "ésszerűnek" hangzik.

Ez az anti-katolikus felfogás egy másik elvvel párosul, amit "fokozatosságnak" hívnak. A fokozatosság elve azt jelenti, hogy az emberek fokozatosan, lépésről lépésre szent életet kezdenek élni. Az út vége azonban mindig világos: az Oltáriszentség méltó és hithű vétele. Másszóval kezdettől fogva a személy azon munkálkodik, hogy fokozatosan legyőzze a bűnt és a bűnös hajlamokat - ez a lelki küzdelem.

Ez az, ami a fokozatosság, és ez rendben is van. Ez az, ami szerint minden katolikus él; úgy hívják ezt, hogy a hit gyakorlása, és ez az, amiért a gyónás szentsége létezik.

A forradalmárok azonban fogták ezt az elvet, és miközben megtartották a kifejezést, megváltoztatták a jelentését. Ők - a hitetlen bíborosok, püspökök, és más egyháziak - azt akarják, hogy az emberek félreértsék az elvet. Azt akarják, hogy az emberek azt higgyék: a fokozatosság az Egyház tanításának lassú elfogadását jelenti. Vegyük észre a különbséget!

A hiteles fokozatosság egy olyan bűnösre utal, aki azért küzd, hogy fokozatosan szent legyen. A hamis fokozatosság az Egyház tanításának lassú elfogadására utal, ami a valóságban azt jelenti, hogy a fokozatosság útján a különféle tanítások ignorálhatók, a gyakorlatok pedig félredobhatók és figyelmen kívül hagyhatók, mivel az illetőnek elég őket lassacskán elfogadnia. De lássuk be: ez azt jelenti, hogy az elfogadás lassú folyamata alatt tökéletesen szabadok vagyunk arra, hogy ignoráljuk őket, mígnem az elfogadásukra jutunk. Ez egy óriási álca arra, hogy megengedjük az emberek számára a fogamzásgátlást, a rendellenes szexuális aktusokat, a házasság előtti együttélést, mindezt a tanítás lassú elfogadása elvének takarása alatt.

Gondoljanak bele egy pillanatra! Tegyük fel, hogy ugyanezt a tanítást a szekuláris világban alkalmazzuk - például gyerekmolesztálókra. A törvénynek meg kellene engednie, hogy a gyerekmolesztálók fokozatosan jussanak el annak megértésére, hogy a társadalom szerint gyermekeket molesztálni helytelen dolog. De miközben a molesztálók fokozatosan eljutnak erre a felismerésre, annak gyakorlatát, hogy börtönbe küldjük őket, felfüggesztjük, hogy folytathassák a cselekedeteiket, amíg fokozatosan belátásra nem jutnak.

Így nem lehet egy társadalmat működtetni, és nem lehet egy egyházat sem működtetni, különösen amikor ennek az Egyháznak Isten Fia adott utasítást, aki Őt azért alapította, hogy megtanítson minden népet a parancsai megtartására. Most pedig ezeknek a körmönfont és settenkedő alakoknak elakad a lélegzete a sértődöttségtől, amikor rámutatsz, hogy ez az, amit művelnek. Azt mondják: "Nem, mi csak próbáljuk kísérni az embereket az útjukon!"

Amikor ez a kislányos hangzású nyelvezet eléd kerül, győzd le a kísértést arra, hogy leüsd azt, aki ezeket mondja. Helyette tudatosítsd, hogy ez a nyelvezet az eretnekség nyelvezete, szirupos és érzelgős kifejezésekbe burkolva annak érdekében, hogy rábírjon másokat a hit hiteles gyakorlásának elhagyására, az érzelmek kedvéért. Együtt haladni és "elkísérni" valakit azt jelenti, hogy segítesz neki szentté válni és a mennybe jutni, nem pedig azt, hogy segítesz neki elkerülni vagy megtagadni a keresztje vállalását.

Ez az, amiért olyan sok minden, ami a 2014-es szinóduson történt, annyira vérlázító - mert nem hajlandó elismerni a természetfeletti erényeket: a hitet, a reményt, és a szeretetet. Úgyhogy készítsék fel magukat arra, hogy mindenféle beszédet hallanak majd az "ideálról" - ami azt jelenti, hogy az Egyház tanítását és gyakorlatát puszta ideálként mutatják majd be, és nem pedig olyan valóságként, ami szerint élnünk kell; így hát eszerint az összes természetfeletti dolgot fokozatosan kell elérnünk - ami végülis azt jelenti, hogy soha. [vegyük észre, hogy Vorisnak ezt 2014-es jóslatát a 2016-ban megjelent Amoris Laetitia teljes mértékben beigazolta - a szerk.]

A Donald Wuerl bíboroshoz hasonlók és sokan mások hadoválnak a tanításról, mivel muszáj nekik, de azután azt magyarázzák el, hogy az mennyire csak "ideál", és hogy újra kell gondolnunk, hogyan közelítjük meg a gyakorlatot, hiszen mindezt "fokozatosan" kell csak elérnünk. Mindezek az egyedi dolgok egy nagyobb egész részei, mind összetevők csupán a receptben, ami az Egyház felforgatásáról szól, a világ kultúrájának való behódolásról, a hiteles katolikus megközelítés és felfogás megváltoztatásának szándékáról egy humanista világkép kedvéért.

Hatalmas a tét, az ördögi erők pedig finomítják a taktikáikat a szinóduson elszenvedett mérsékelt kudarcuk után. Figyeljenek oda, hogy egyre többet fognak hallani és látni mindenféle olyan dolgot, amit arra terveztek, hogy aláássa a hitet, de ami mind nagyon ésszerűen hangzik majd. És amikor majd hallani és látni fogják ezeket a dolgokat, emlékezzenek arra, mit mondott a mi Szentséges Urunk, amikor az apostolai megrökönyödtek annak a kinyilatkoztatásának hallatán, mennyire nehéz megmenekülni a kárhozattól (azaz mennyire nehéz keresztüljutni ennek az életnek a próbatételein és keresztjein, és elnyerni az üdvösséget): "Embernek ez lehetetlen, Istennek azonban minden lehetséges." (Máté 19,26).

Sok vezető az Egyházban forradalmat akar Isten ellen, hogy a pásztorkodásban emberek akarata szerinti megközelítést alkalmazzon, és ne Isten akarata szerintit. A mi Urunk már megmondta nekik, hogy ezt az utat követve a megváltásuk lehetetlenné válik.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása