Új élet- és családvédő akadémiát alapítanak a feloszlatott Pápai Életvédő Akadémia egykori tagjai
2017. október 28. írta: Katolikus Válasz

Új élet- és családvédő akadémiát alapítanak a feloszlatott Pápai Életvédő Akadémia egykori tagjai

Az intézmény az eredeti Pápai Életvédő Akadémia céljait és működését viszi tovább

announcement_of_new_pav_645_406_55.jpgFerenc pápa 2016 év végén elbocsájtotta a Pápai Életvédő Akadémia valamennyi tagját, és az intézményt bezáratta. Az Akadémiát a Szentatya 2017-ben nyitotta meg ismét, új alapszabályzattal, új vezetéssel, és új tagokkal.

Az új alapszabály immár nem követeli meg a tagoktól, hogy életvédelmi kérdésekben az Egyház álláspontját osszák. Nem meglepő ezért, hogy az új tagok közé több olyan személy is került, akik a fogamzásgátlást és az abortuszokat is támogatják. Az újjászervezett Pápai Életvédő Akadémia az életvédelem körébe sorolt témákat is kibővítette: felvette közéjük a környezetvédelem, a migráció, és a fegyverkontroll témáit is.

Az eredeti Pápai Életvédő Akadémia elbocsájtott laikus tagjai a mai napon egy független, civil életvédő akadémia megalapítását jelentették be Rómában, egy a Humanae Vitae enciklika kiadásának 50. évfordulójára rendezett konferencián. Az akadémia az 1994-ben alapított és 2016-ban feloszlatott Pápai Életvédő Akadémia célkitűzéseit és működését viszi majd tovább, elsősorban szakértői és tanácsadói szolgálatot ellátva az Egyházban az élet- és családvédelem témakörein belül. Az új intézmény a II. János Pál Emberi Élet és Család Akadémiája (John Paul II Academy for Human Life and the Family, röviden JAHLF) nevet fogja viselni.

Az akadémia elnöke az osztrák katolikus filozófus professzor (és hatgyermekes családapa) Josef Seifert lesz, aki a feloszlatásáig a Pápai Életvédő Akadémia rendes tagja volt.

Seifert professzor azon akadémikusok közé tartozik, akiket egyházi szankcióval sújtottak, amiért kritikát fogalmaztak meg Ferenc pápa Amoris Laetitia apostoli buzdításáról. A Hittani Kongregáció júliusban leváltott prefektusa, Gerhard Müller bíboros mindössze néhány hete Seifert esetét kommentálva úgy fogalmazott: "Senki olyat sem szabadna megfegyelmezni, aki az Amoris Laetitiát a hithű hagyomány alapján értelmezi."

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2017.10.29. 22:24:32

Szerintem Ferenc pápa nem egyeztetett a főnökével...
süti beállítások módosítása