Müller bíboros a német interkommúnió-tervezet elutasításáról: "A szakadék előtt húzták meg a vészféket..."
2018. június 06. írta: Katolikus Válasz

Müller bíboros a német interkommúnió-tervezet elutasításáról: "A szakadék előtt húzták meg a vészféket..."

"...de a vonat így is kisiklott." - A Hittani Kongregáció előző prefektusa szerint Ferenc pápa túl későn állította meg a német interkommúnió-tervezet vitáját.

gerhard_ludwig_muller_cardinale_chiesa_papa_lapresse_2017_thumb660x453_1.jpgTúl későinek nevezte Gerhard Müller bíboros, a Hittani Kongregáció előző prefektusa Róma beavatkozását a katolikus hívek protestáns házastársainak áldoztatásáról folyó németországi vitába.

Nem sokkal a szakadék előtt húzták meg a vészféket, de a vonat így is kisiklott, mert Róma túl későn és túl hezitálóan reagált. Ezért most fontos, hogy a vonatot óvatosan visszategyük a vágányra.

Müller bíboros szerint téves az interkommúnió-tervezet elutasításának az az olvasata, hogy Marx bíboros ezzel vereséget szenvedett.

Aki ismeri a katolikus hitet, az Rómának ehhez a döntéséhez teológiai, és nem egyházpolitikai értelmezést fűz.


Kapcsolódó cikkeink:
- Müller bíboros az interkommúnió-ügyben tartott találkozóról: "Több világosságra és bátorságra" lenne szükség
- Müller bíboros bírálja a német püspökök tervét az interkommúnióra

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása