Progresszív bíborosok a Családok Világtalálkozóján akarják megszilárdítani az Amoris Laetitia "paradigmaváltását"
2018. július 29. írta: Katolikus Válasz

Progresszív bíborosok a Családok Világtalálkozóján akarják megszilárdítani az Amoris Laetitia "paradigmaváltását"

Angolszász nyelvterületen még mindig túl nagy az ellenállás az Egyházban az újraházasodott elváltak áldoztatásával szemben.

20180319t1044-33-cns-pope-youth-presynod-1024x683.jpgAugusztus 21. és 26. között Dublinban rendezik meg az idei Családok Világtalálkozóját, amelyre 25-én Ferenc pápa is ellátogat. A találkozó programjának részeként, a pápa hétvégi érkezése előtt egy háromnapos lelkipásztori kongresszusra kerül sor, amelynek felszólalói között több amerikai bíboros érsek is lesz: Blase Cupich Chicago-ból, Sean O'Malley Boston-ból, Joseph Tobin Newark-ból, és Donald Wuerl Washington D.C.-ből.

Ahogy a Crux katolikus hírportál írja, miközben Ferenc pápa Amoris Laetitia apostoli buzdításának az Egyesült Államokban a legerősebb az ellenzéke, a meghívott felszólalók a buzdítás és az újraházasodott elváltak általa engedélyezett áldoztatásának legismertebb amerikai támogatói (Cupich-ot és Tobint a támogatásuk ismeretében emelte Ferenc pápa bíborossá, 2016. novemberében).

Cupich és Wuerl különösen is sokat tett azért, hogy az Egyesült Államokban meglehetősen "mereven" fogadott "reformbuzdítást" a helyi egyház elfogadja. Cupich konferenciasorozatban népszerűsítette az Amoris Laetitia általa és más progresszív egyháziak által vélt "paradigmaváltását", miközben Wuerl az érseksége lelkipásztorait mozgósította ugyanezért.

A Crux azt írja, az Amoris Laetitia e vezető támogatói köre most bevallottan abban reménykedik, hogy az idén angol nyelvterületen tartott Családok Világtalálkozója jó alkalom lesz az apostoli buzdítás és az újraházasodottak áldoztatásának népszerűsítésére és megszilárdítására.

Ennek kapcsán Wuerl bíboros a hírportálnak így nyilatkozott az Amoris Laetitiával szembeni kritikus hangokról:

[Az ellenállás] véleményem szerint nem túl széleskörű. Hangos volt és önmagát ismétlő. De nem tűnik úgy, mintha nagyon hatott volna azokra a püspökökre vagy hívekre, akik az Egyház tanítása szerint élnek.

Blase Cupich bíboros szintén a Crux hírportálnak azt mondta:

Tekintve, hogy paradigmaváltáson megyünk át, ez némi időbe fog telni, és valódi megtérésre lesz szükség. Az ellenzék inkább hangos, mintsem nagy.

Miközben a Családok Világtalálkozóján a jezsuita James Martin és az egyik szervező, Diarmuid Martin dublini érsek előadói részvételével az Egyházon belüli LMBT-lobbi is képviselteti magát, a Dublinhoz közeli Ballsbridge-ben az Egyház eddig fennálló "paradigmáját" védelmezők párhuzamos konferenciát tartanak, a világtalálkozóval egyidőben.

A Családok Katolikus Konferenciája nevet viselő rendezvényen felszólal majd az amerikai püspöki konferencia hittani bizottságának méltatlan körülmények között elbocsájtott elnöke, Thomas Weinandy atya, valamint az Apostoli Szignatúra szintén furcsán elbocsájtott és többszöri lejáratásnak kitett korábbi prefektusa, Raymond Burke bíboros is (ő a konferencián videókapcsoláson keresztül szólal majd fel).


(Kezdőkép: Ferenc pápa és a Családok Világtalálkozóját felügyelő Kevin Farrell bíboros az őszi ifjúsági szinódus márciusi előkészítő találkozóján. A kép a cikkünk alapjául szolgáló Crux összefoglaló kezdőképe.)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba_carmarthen 2018.07.31. 00:14:08

Cardinal Sarah denounces the Crisis of Faith....

www.youtube.com/watch?v=xx2FJj4aH6g&t=33s

John Paul the II just before becoming Pope visited the United States and he said that we are now standing the face of greatest confrontation that humanity has ever faced.....

www.youtube.com/watch?v=k_0cWp30Oj8&t=27

A secret sect of Cardinals...has openly boasted to plotting against the Catholic Church......"The group wanted drastic reform of the Church to make it "much more modern"..."
(Cardinal Daneels Sept 24 2015)

www.youtube.com/watch?v=DxVVrdXaJoA&t=3s

jezsuita.blog.hu/2010/06/30/inside_the_oracle

www.youtube.com/watch?v=6LmOpcP0M40&t=6s

81. The Cardinal electors shall further abstain from any form of pact, agreement, promise or other commitment of any kind which could oblige them to give or deny their vote to a person or persons. If this were in fact done, even under oath, I decree that such a commitment shall be null and void and that no one shall be bound to observe it; and I hereby impose the penalty of excommunication latae sententiae upon those who violate this prohibition....
Universi Dominici Gregis (February 22, 1996) | John Paul II

81. A választó Bíborosok ezen felül tartózkodjanak szövetségektől, megegyezésektől, ígéretektől és mindenféle elkötelezettségtől, melyek arra kényszeríthetnék őket, hogy egyik vagy másik jelöltre adják, vagy megtagadják tőlük szavazatukat. Ha ez valóban megtörténne, még ha esküt is tettek rá, úgy határozok, hogy ez az elkötelezettség semmis és érvénytelen, és senki sem köteles az ilyesmit megtartani; és mostantól fogva latae sententiae kiközösítéssel fenyegetem e tilalom megszegőit.....

UNIVERSI DOMINICI GREGIS

II. János Pál pápa apostoli konstitúciója
Az apostoli szék üresedéséről és a római pápa megválasztásáról
1996. február 22.

csaba_carmarthen 2018.07.31. 00:53:54

Cardinal Romeo reportedly made the startling prediction of the Pope's death during a trip to China in November 2011.

He seemed so sure of the fact that the people he spoke with, including Italian businessmen and Chinese representatives of the Catholic Church, were convinced that he was talking about an assassination attempt.

They were so alarmed by his remarks that they reported them back to the Vatican.

The extraordinary comments were written up in a top-secret report, dated Dec 30, 2011, and delivered to the Pope by a senior cardinal, Dario Castrillon Hoyos, a Colombian, in January.

www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/vaticancityandholysee/9073811/The-Pope-will-die-within-a-year-Vatican-assassination-fears-revealed.html

Complotto contro Benedetto XVI: l’appunto discusso con il Papa e l’indagine interna

Il Vaticano conferma l'esistenza dell'informativa svelata dal Fatto. La bolla come una "farneticazione", ma quando è comparsa l'ha presa sul serio. Il documento è stato oggetto di un colloquio tra Ratzinger e monsignor Castrillón ed era accompagnato da un allegato che suggeriva piste da seguire. Gli interrogativi sul viaggio in Cina del cardinale Romeo

di Marco Lillo | 11 febbraio 2012

www.ilfattoquotidiano.it/2012/02/11/vertice-papa-castrilln-e-indagine-in-5-punti/190531/

"...Since Wednesday, museums and businesses in the Holy See have been declining credit card and debit card purchases....

Cash machines have also been shut down after the Italian central bank refused authorization for Deutsche Bank’s Italian unit to continue operating services it provided within the Vatican’s walls."

BY HARVEY MORRIS JANUARY 4, 2013 7:27 AM
rendezvous.blogs.nytimes.com/2013/01/04/vatican-goes-cash-only-because-of-lack-of-money-laundering-controls/

"...Within hours of Pope Benedict announcing his resignation, lightning struck St Peter's Basilica.

The Pope, who is 85 years old, has been the head of the Church since 2005."
12 Feb 2013
www.bbc.co.uk/news/av/world-europe-21421810/lightning-strikes-st-peter-s-basilica-as-pope-resigns

Was Pope Benedict XVI Forced to Resign?

"..........Last January 20, 2017, the group wrote and published a letter to U.S. President Donald Trump, formally requesting him to to launch an official investigation into the activities of the billionaire liberal leftist George Soros, Barack Obama, Hillary Clinton (and others) who they allege were involved in orchestrating the Catholic Spring that resulted in their goal of “regime change” in the Vatican....."

veritas-vincit-international.org/2017/10/20/was-pope-benedict-xvi-forced-to-resign/

188. kán. -- A jogtalanul elszenvedett súlyos félelembôl, megtévesztés vagy lényegi tévedés hatására, illetve simóniával végzett lemondás magánál a jognál fogva érvénytelen.

Az Egyházi Törvénykönyv
Fordította:
Erdô Péter
© 1983 by Libreria Editrice Vaticana,
Vatican City; az összes latin szövegekre
A Magyar Katolikus Püspöki Kar
az elôírt engedélyt megadta.
Budapest, 1984

csaba_carmarthen 2018.08.01. 22:21:53

Szentatya!

2012. december 17-én Herranz, Tomko és De Giorgi bíborosok átadták Őszentségednek annak a vizsgálatnak az eredményét, aminek elvégzésére megkérted őket a „Vatileaks” néven ismertté vált bizalmas dokumentumok kiszivárogtatásával kapcsolatban, illetve különösképpen azzal a személyed elleni halálos fenyegetéssel kapcsolatban, amelyet az „Il Fatto Quotidiano” c. lapnak szivárogtattak ki, és amelyről Darío Castrillón bíboros akkor tájékoztatta Őszentségedet.

Miután Őszentséged megállapította, hogy magas rangú vatikáni körökön belül az egyházi szabadkőművességhez tartozók valóban eltökélték, hogy az életedre törnek, elhatároztad a lemondásodat. Néhány napon belül közölted testvéreddel, Georg Ratzinger atyával, hogy el fogod hagyni Szent Péter székét, hisz soha nem gondoltad volna, hogy az „Egyháznak ezt az arcát” fogod egyszer megismerni....

magyarno.com/alberto-villasana-nyilt-levele-oszentsege-xvi-benedek-papanak/

VI. Pál pápa „Cum ex Apostolatus Officio” pápai bullája azt tanítja, hogy ha valaki eretnek nézeteket vall a pápaválasztás előtt, az akkor sem lehet érvényes pápa, ha érvényesen és egyhangúlag választják meg a bíborosok. Valamint a 188.4 kánon (Kánonjog,1917-es kód) kimondja, hogy a klérus (pápa, püspök, stb.) eretnekké válik, elveszíti tisztségét, minden különösebb indoklás nélkül, ezen jogszabály alapján............

www.szeretetfoldje.hu/index.php/cikkek-irasok/4020-hallgattassek-meg-a-masik-fel-is

A Le Point francia liberális hetilap 2011 januárjában leközölt egy cikket ezzel a sokatmondó címmel: Szabadkőművesek — a láthatatlan kéz....

(.....Another popular masonic hand sign is the “hidden hand”. The paintings and pictures of the great men of the past centuries reveal a common thread which links them together. Is it a coincidence that many of them hid one of their hands when posing for a portrait?...

veritas-vincit-international.org/2015/01/18/hand-signals-of-freemasonry-explained/
...........)

....A Le Point francia liberális hetilap 2011 januárjában leközölt egy cikket ezzel a sokatmondó címmel: Szabadkőművesek — a láthatatlan kéz....

szeressetekegymast.org/nr/okkultizmus/szabadkomuvesseg_harc_az_uj.html

www.youtube.com/watch?v=doXAzoD2ViU&t=19m56s

Ó, Üdvösség Anyja, jöjj e Küldetés megsegítésére. Segíts nekünk, Isten Maradék Hadseregének, hogy ellene mondjunk a Sátánnak. Kérünk téged, hogy tipord el sarkaddal a fenevad fejét, és távolíts el minden akadályt ettől a Küldetéstől, hogy megmenthessük a lelkeket. Ámen.

(132 Keresztes Imahadjarati Ima) Hogy ellene mondjunk a Sátánnak, és megvédjük ezt a Küldetést..

csaba_carmarthen 2018.08.03. 01:22:53

A család egysége és annak tönkretevése lesz a gyökere mindennek

2012. december 23. vasárnap, 15:30

Drága szeretett leányom,

felszentelt szolgáim közül sokaknak

egy rettenetes kihívással kell szembesülniük.

Ez lesz az egyik, ami arról győzi meg majd őket, hogy a két egymástól különböző út egyikén járhatnak csak.

Mindenkinek saját egyéni választásán múlik majd, hogy melyik utat választja.

Mert az utálat hamarosan megismerteti önmagát.

Felszentelt szolgáim közül, mindjárt az elején, sokan nem lesznek tudatában annak, hogy valójában mi is történik.

Csak akkor fogják nehéznek találni, amikor elolvassák azt a levelet, melyet a magas tisztségekben lévők adnak nekik.

Azokat, akik fenntartják Szent Szavamat, mely a Szent Biblia Ajándékán keresztül adatott az embernek, felszólítják majd és sürgetni fogják, hogy fogadják el a módosításokat.

Ezeket a módosításokat majd átadják nekik, és azt várják el tőlük - hogy elfogadván - nyeljék le azokat, mint Igazságot.

Ők egyetlen dolgot akarnak elérni: Arra fogják sürgetni felszentelt szolgáimat, hogy fogadják el a bűnnel szembeni toleranciát.

Azt fogják mondani nekik, hogy Isten egy mindörökké irgalmas Isten, és hogy Ő mindenkit szeret.

Igen, ez a része igaz.

Aztán arra utasítják majd őket, hogy elnézzék az olyan törvényeket, melyek utálatosak Szememben.

A család egysége és annak tönkretevése lesz a gyökere mindennek.

Másoktól azt fogják kérni, hogy egy új típusú szertartást fogadjanak el, mely felváltja a Szentmisét és Szent Eukarisztikus Jelenlétemet.

Ezt egy mindent átfogó kezdeményezésnek fogják tartani, hogy egyként egyesítsék az összes Keresztényt és más vallásokat.

Ez lesz a vég kezdete.

Az a nap, amikor véget vetnek a Szentmiseáldozat naponkénti bemutatásának, minden kibontakozásra kerülő esemény kezdete lesz, amint az János Evangélistának meg volt jövendölve.

Ez lesz a fenevad felemelkedésének ideje is, és az ő befolyása nagy lesz.

Ő sok pap szívét és lelkét fogja megnyerni.

Az a célja, hogy minden Szentmisét eltöröljön, és hogy megszentségtelenítse a Szent Eukarisztiát.

Ő már most is ezt teszi a fekete miséken keresztül, melyeket sok Katolikus Templomban tartanak.

A hűtlen szolgák csoportjának magja összeesküszik Egyházam ellen, és ők sokakat félre fognak vezetni.

Legyetek éberek! Nyissátok ki szemeteket, és könyörögjetek Hozzám erőért, melyre szükségetek van, hogy ezzel az aljas és gonosz tervvel szembeszálljatok.

Ez egy ádáz harc lesz földi Egyházamon belül.

Pap, pap ellen. Püspök, püspök ellen. Bíboros, bíboros ellen. Tudassátok azt, hogy felszentelt szolgáimat, akik ismernek és szeretnek Engem, vezetni fogom.

Irányítani foglak benneteket. Erőt fogok adni nektek, hogy elbánjatok Isten ezen ellenségeivel. Nem vagytok egyedül. Sosemszabad hallgatnotok a hazugságokra, melyeket az Én Nevemben adnak, vagy mutatnak be nektek. Egyedül csak ti ismeritek az Igazságot a szívetekben.

Hallgassatok a szívetekre. Maradjatok hűségesek mindahhoz, amelyről már korábban azt mondták nektek, hogy Isten Törvénye. Ha bármi olyat mutatnának be nektek, ami úgy tűnik, hogy ellentétben áll Tanításaimmal, akkor annak hátat kell fordítanotok.

Jézusotok

docplayer.hu/15118323-Uzenetek-jezus-krisztustol-valo-felkeszitesul-a-http-www-thewarningsecondcoming-com-alapjan-jelen-dokumentum-az-uzenetek-megtalalhatoak-a.html

gloria.tv/video/F7SiqFt8cZuf3PNSE4qwwdZ18

"2:20 -This is not simply the opinion of one person; But the information in this documentary is the official position of the Catholic Church. Bishop John Shojiro Ito has provided his authentication in 1984 to this supernatural event in Akita...."
Akita and the Fatima Secret
www.youtube.com/watch?v=H6isd20OPYY

"..So to dismiss the message of Fatima is to dismiss prophecy as such..."

The 3rd Secret of Fatima is Still Silenced
www.youtube.com/watch?v=rEAXKn44jrI&t=40s

"Ne oltsátok ki a lelket, s a prófétai beszédet ne vessétek meg"
(1Tessz. 5, 19 – 21).
süti beállítások módosítása