Vatikáni sajtófelelős: "Ferenc pápa akkor töri meg a katolikus hagyományokat, amikor csak akarja"
2018. augusztus 14. írta: Katolikus Válasz

Vatikáni sajtófelelős: "Ferenc pápa akkor töri meg a katolikus hagyományokat, amikor csak akarja"

rosica.png

Ferenc pápa a megkülönböztetés embere, és ez a megkülönböztetés időnként azt eredményezi, hogy kiszabadul annak fogságából, hogy egy bizonyos módon csináljon valamit, csak mert az mindig is így volt. [...] Ferenc pápa akkor töri meg a katolikus hagyományokat, amikor csak akarja, mert ő 'mentes a rendetlen kötődésektől'. Az Egyházunk valóban új szakaszba lépett: ennek az első jezsuita pápának a megjelenésével nyíltan egyetlen személy uralkodik felette, és nem a Szentírás tekintélye csupán, vagy akár az [Egyház] saját előírásai a hagyományból és a Szentírásból.

- részlet Thomas Rosica atya, a szentszéki sajtóhivatal angol nyelvi médiafelelősének Ferenc pápát méltató cikkéből.

A cikk Rosica atya saját blogjában jelent meg július 31-én, majd a Zenit katolikus híroldal azt teljes terjedelmében újraközölte. A fenti részlet azonban előbb a közösségi oldalakon, majd a katolikus weboldalakon (lásd pl. a Catholic Herald vagy a LifeSiteNews tudósítását róla) olyan felháborodást keltett a katolikusok között, hogy a Zenit az újraközölt cikkből a (záró)bekezdést inkább kitörölte, és egy "[...]" jellel helyettesítette.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

quintius 2018.08.15. 08:18:28

A Vatikán sajtófőnöke leleplezte Ferenc pápát. Felfedte, hogy Ferenc pápa számára mennyi jelent a Szentírás, a Szenthagyomány és az Egyház tekintélye.

Gratia Copiosa 2018.08.15. 14:03:13

A GLORIA TV hirei nem tekinthetok hitelesnek. Ezen tulmenoen a forditas kritikan aluli, kiveve ha charisma tesz kozze valamit a karizmatikus.hu oldalrol.
A hitelesseg hianyan tul a katolikus-bulvar, vagy bulvar-katolikus mintapeldanya.
süti beállítások módosítása