Még hat amerikai püspök Viganò és az állításainak kivizsgálása mellett
2018. augusztus 30. írta: Katolikus Válasz

Még hat amerikai püspök Viganò és az állításainak kivizsgálása mellett

180829-pope-archbishop-composite.jpgTovábbi hat amerikai püspök állt ki hivatalos közleményben vagy nyilatkozatban amellett, hogy az előző amerikai pápai nuncius Carlo Maria Viganò érsek vallomásában szereplő állításokat ki kell vizsgálni, akkor is, ha az eredmények esetlegesen az Egyház legfelső vezetésére nézve terhelőek lesznek.

A hat püspök:
- Charles Chaput, Philadelphia érseke
- Paul Coakley, Oklahoma érseke
- Carl Kemme, Wichita püspöke
- Larry Silva, Honolulu püspöke
- Jaime Soto, Sacramento püspöke
- Robert Barron, Los Angeles segédpüspöke

Közülük Chaput érsek, Coakley érsek, és Kemme püspök Viganò érsek személye mellett is hitet tettek.

Az Egyesült Államokból püspöki karából immár tizennégyen álltak ki Viganò érsek állításainak alapos kivizsgálása mellett. Közöttük van a püspöki konferencia elnöke, Daniel DiNardo bíboros is.

A Vatikánból Viganò érsek állításaira és az amerikai püspökök vizsgálatot kérő nyilatkozataira (a Ferenc pápa repülős interjúján elmondottakon kívül) egyelőre nem érkezett válasz.


Kapcsolódó cikkeink:
A San Francisco-i érsek is kiáll Viganò és a vizsgálat mellett
- Tulsa és Springfield püspökei is Viganò állításainak kivizsgálása mellett
- Madison püspöke is kiállt Viganò hitelessége és a vizsgálat szükségessége mellett
- Phoenix püspöke és Detroit érseke is Viganò állításainak kivizsgálását kéri
- Vizsgálatot és találkozót kér a pápától Viganò érsek vallomása kapcsán az amerikai püspöki kar elnöke
- Strickland püspök: Viganò érsek állításai hitelesek, alapos vizsgálat kell, hogy legyen rájuk a válasz!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratia Copiosa 2018.08.31. 06:58:34

65 nemet püspokbol csak 7 szavazott az interkommunio ellen. Szegyen.
Altalanossagban megneznem ezeket a pedofil es homoszexualis ugyeket. Nemcsak a papok es püspokok emberek, hanem a hivek is, sot a fiatalok is, sot azok szulei is.

Gratia Copiosa 2018.08.31. 09:53:47

A media Amerokaban a qtitkosszolgaltok, a szabadkomuves paholyok es az iszlam orszagok finanszirozaban mukodik. Ugy jelenik meg a rossz ha rolunk van szo, mintha sehol masutt cswk a kwtolikus egyhazban tortennek. Mikozben koveteöik a homoszexualitast elismereset a hazassagal egyutt elismereset es a hitigazsagok megvaltoztatasat. A cel a homoszexulis pesofil ugyekkel az a nemzetkozi baloldalnak, hogy az egesz katolikus egyhaz vezetoseg ellen nemzetkozi, bunszovetkezetben elkovetett bunteny miatt vadat emelhessenek es betiltathassak eloszor Amerikaban es utana Europaban. Ezert shamomra utalqtos, hogy minden mefkulonboztetes nelkül adjak le ezeket a hireket, mikozben soha senki nem szolal meg a katolikus egyhaz vedelmeben es nem mutat ra, es senki nem koveteli ugyanezen bunoket joval nagyobb szamban elkoveto protestans, szabadkomuves es mohamedan elkovetok tetteit, termeszetesen csak a tenyeket. Kovetelni kell, hogy a tobbiek mas vallasokbol is keruljenek rivalda fenybe. A magam reszerol a vadakat es eljarasokat a koncepcios perek koze sorolom, ugyanazon szellemi korbol mint Lenin, Sztalin, Hitler es Rakosi idejeben.
süti beállítások módosítása