Tovább folytatódnak a templomrombolások Kínában
2018. november 21. írta: Katolikus Válasz

Tovább folytatódnak a templomrombolások Kínában

cina_-.jpgNovember 11-én újabb templomrombolás történt Kínában, ezúttal a Shandong tartománybeli Liaocheng városában.

A hatóságok a helyi Chaocheng katolikus templomot rombolták le, több hozzá tartozó épülettel együtt, arra hivatkozva, hogy az Egyház nem szerezte be a templom működéséhez szükséges hatósági engedélyeket.

A templom és melléképületei még az 1930-as években épültek, hagyományos kínai építészeti stílusban. A hely korábban a Kínai Miasszonyunk Nővérei nevű női szerzetesközösség kolostora, és a négy legnagyobb kolostor egyike volt a tartományban.

A bontást elvégző munkások és az azt levezénylő hivatalnokok minden előzetes figyelmeztetés nélkül jelentek meg a templomnál, és kezdték meg a rombolást. A templomhoz tartozó katolikus közösség a helyszínen békés tiltakozásba kezdett az akció ellen. A bontáshoz használt gépekre feliratokat tettek: "Törvénytelen bontás eszköze", "Vegyetek őrizetbe minket", "Sohasem hátrálunk meg" feliratokkal.

A tiltakozók közül egy hölgy egy keresztet emelt a magasba. A tüntetők zsoltárokat énekeltek. Egy táblára a Szentírásból idézve azt írták: "Boldogok, akik üldözést szenvednek...". (A forráscikkünkben két rövid videó is megtekinthető a tiltakozókról.)

Az év eleje óta ez a negyedik templomrombolás a Shandong tartományban.


(Forrás és kép: AsiaNews.it)


Kapcsolódó cikkeink:
- Újabb templomrombolás Kínában
- A kínai hatóságok megfosztottak egy katolikus templomot minden külső vallási jegyétől
- Az Egyház Kínában (cikklistánk)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.