Tanzániai bíboros: Inkább éhen halunk a mi Istenünkkel, mint hogy elfogadjuk a homoszexualitást
2018. december 05. írta: Katolikus Válasz

Tanzániai bíboros: Inkább éhen halunk a mi Istenünkkel, mint hogy elfogadjuk a homoszexualitást

gettyimages-52619348-1024x1024.jpgA tanzániai Dar-es-Salaam érseke, Polycarp Pengo bíboros arra kérte hazája kormányát, hogy ne fogadjanak el olyan segélyt a fejlett országoktól, amelyet az adományozók a homoszexualitás elfogadásához kötnek.

Jobb éhen halni, mint segítséget kapni és belekényszerítve lenni olyan dolgokba, amik ellentétesek Isten óhajával.

- fogalmazott a bíboros egy ünnepi hálaadó szentmisén mondott homíliájában. Pengo bíboros szavairól a Kelet-Afrikai Püspöki Konferenciák Szövetségének (AMECEA) híroldala közölt tudósítást.

A bíboros hozzátette:

A homoszexualitás bűne okozta Szodoma és Gomorra pusztulását, ezek a dolgok ellentétesek Isten teremtésbeli tervével, és egyáltalán nem szabadna elfogadni őket.

Pengo bíboros köszönetet mondott a tanzániai kormánynak a kérdésben képviselt (az övével összhangban lévő) álláspontjáért.

Nem fogadhatunk el ilyen, Istennek nem tetsző dolgokat. Ha azért kell éheznünk, mert nem voltunk hajlandóak foglalkozni ilyen cselekedetekkel, akkor inkább meghalunk a mi Istenünkkel. A homoszexualitás elfogadása Isten megtagadása.

- magyarázta a bíboros.

Az ország belügyminisztere, Kangi Lugola nemrég kijelentette: mindenkinek őrizkednie kellene a homoszexuális cselekedetektől, mivel az ember Isten képére lett teremtve, az ilyen cselekedetek pedig az emberi természet ellen vannak. Ahogy a miniszter mondta, Tanzánia kormánya ennek megfelelően nem fogja elfogadni a homoszexuális cselekedeteket.


(Forrás: AMACEA, katholisch.de)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratia Copiosa 2018.12.05. 23:41:04

Isten ohajaval ellentetes, a homoszexualitas BUNE!!!!!, Istennek NEM TETSZO DOLOG!!!! Hogy kaphatott ez az afrikai puspok biborosi biretumot a fejere? Ugy lehet meg is banta azota a Vatikan titkarsaga. Molnar Tamas egyik konyvenek labjegyzetebol tudom, hogy 2011-ben az Afrika csucson maga David Cameron kovetelte az afrikai orszagoktol a homoszeuxalitas es hazassag torveny bevezeteset, egyebkent nem kapnak segelyt. Cameron nem toltotte ki a megbizatasanak teljes idejet a miniszterelnöki szekben, annak ellenere, hogy felismerte a halkest az asztalon es tudta mikor kell hasznalni. Isten ujja? Afrikabol jol taplalt, sokszor nagy darab negerek jonnek Europaba. Ugyanolyan ruhakat hordanak mint az europaiak - ugyanazt a Made in China farmert, t-shirt-ot es tornacipot. Nincs kulonbseg ma mar Del es Eszak kozott az IQ-n kivul. Ez teny.
süti beállítások módosítása