Brandmüller bíboros: "Képmutatók" a szexuális visszaélések miatt az Egyházat ért támadások
2019. január 08. írta: Katolikus Válasz

Brandmüller bíboros: "Képmutatók" a szexuális visszaélések miatt az Egyházat ért támadások

49666996_2086390474755397_9024419062825877504_n.jpg"Képmutatónak" tartja a szexuális visszaélésekre hivatkozó Egyház elleni támadásokat a német Walter Brandmüller bíboros. A bíboros szerint ugyanis az Egyházban történt szexuális visszaélések semmiben sem különböznek azoktól, amelyek a teljes társadalomban előfordulnak. Brandmüller szerint a valódi botrány az, hogy az Egyház tagjai ezen a téren nem különböznek a társadalmi átlagtól.

Az egyháztörténész bíboros a Deutschen Presse-Agentur (DPA) hírügynökségnek január 4-én adott nyilatkozatában azt is hangsúlyozta, hogy a tények meghamisításának tartja annak elhallgatását, hogy az Egyházban történt szexuális visszaélések mintegy 80%-a nem kisgyermekek, hanem már nemi érettséget elért kamasz fiúk ellen irányult, és hogy "statisztikailag bizonyított" a kapcsolat a visszaélések és a homoszexualitás között.

Brandmüller bíboros január 5-én ünnepelte a 90. születésnapját.


(Forrás: katholisch.de)


Kapcsolódó cikkeink:
- Brandmüller bíboros: Szexuális visszaélés és homoszexualitás a papságban
- Gerhard Müller bíboros a papok által elkövetett szexuális visszaélésekről
- A papi "pedofília" valójában rosszul megélt homoszexualitás
- 15 tény a papi pedofília botrányokról

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratia Copiosa 2019.01.08. 22:08:19

A Kato.ikus Egyhaz is olyan szabo, aki hozott anyagbol dolgozik. Ez mindig igy volt. A kezdetekben, romai birodalomban ugyanez volt a helyzet. Egy moralisan zullott, dekadens tarsadaloban a katolikusok akkor tokeletesen ellentetes erkolcsi normaknak engedelmeskedtek. Nem lehetett megkulonboztetni oket a tarsadalom mas tagjaitol ahogy a Didakheban olvassuk. A vad nem is ez volt ellenuk, hanem ateistaknak tartottak oket., mivel nem a romai isteneknek hodoltak . Nem allitottak a Szentharomsag Egyistent a Pantheon okumenikus tanacsanak kerek asztalanak egyik posztamensere mint egyet a tobbi kozott. Akkor meg ebben a tekintetben hasonlitottak a 600 evvel kesobbi grundolo mohamedanokhoz, kiveve a tomegmeszarlasokat es a polygamiat.. Az a laikus, aki picit is ismeri az egyhaztirtenelmet annak azert van rossz erzese, mert tudja, hogy sok even, evtizeden akar evszazadon ketesztul folytatott vita es hadakozas utan, ami alatt hol enged, hol szigirubb donteseket hoz a hierrarchia , vegul ellaposodik a kerdes es a konnyebb megoldaxt valasszjak - engednek. A kovetkezo utani generacionak mar nem lesz problema az ami nekunk meg igen. Ezek a problemak kisebbek annal, minthogy nem vagyunk meg mindig szentek. Nekik is ez kellene legyen az alapveto gondjuk. A legismertebb "rossz papak" kozul VI. Sandor ugyanazt mondhatja el, amit Brandmuller kardinalis: Ilyen volt a reneszansz tarsadalom, sorry engem is abböl a fabol faragtak! Miert nem irgalmas megsem a mai napig VI. Sandorral az utokor, annak ellenere, hogy nem volt eretnek?
süti beállítások módosítása