Ellenkezdeményezéseket indítottak német katolikus nők a "Mária 2.0" kampánnyal szemben
2019. május 14. írta: Katolikus Válasz

Ellenkezdeményezéseket indítottak német katolikus nők a "Mária 2.0" kampánnyal szemben

web3-mary-blessed-virgin-mother-of-god-statue-church-shutterstock_1.jpgEllenkezdeményezéseket indítottak katolikus nők Németországban a "Mária 2.0" kezdeményezéssel szemben. A szombaton indult "Mária 2.0" női bojkottmozgalomról, amely a nők pappá szentelhetőségét követeli, itt írtunk részletesebben.

A "Mária 2.0" kampánnyal szemben indított egyik kezdeményezés a "Mária, az Egyház Anyja" nevet viseli. "Keresztények vagyunk, nők, leányok, szerzetesnővérek, feleségek, anyák, barátnők, segítők és még sok minden mások. Ami egyesít minket: szeretünk katolikusnak lenni." - írják a kezdeményezés (német nyelvű) honlapján, ahol a csatlakozókat a május 13-a és 21-e közötti időszakban a Szűzanya iránti tisztelet különféle kifejezéseire, és az Egyház jövőjéért mondott imákra hívják.

Ingrid Malzahn, a kampány elindítója a "Mária 2.0" egyházbojkottról úgy nyilatkozott:

Meggyőződésem, hogy a 'Mária 2.0' semmilyen módon nem képviseli a hívő katolikus nők többségét, és az nemcsak számomra, de sok más katolikus nő számára is inkább riasztónak és szenzációhajhásznak hat.

A "Mária, az Egyház Anyja" kezdeményezés mellett egy másik is elindult a "Mária 2.0"-val szemben "Mária 1.0" néven, "Mária nem szorul frissítésre" szlogennel. Ez a kezdeményezés is egy honlapon máriás imádságokat kér, és a nők pappá szentelhetőségének lehetetlenségét alátámasztandó különféle pápai megnyilatkozásokat idéz.

Miközben a "Mária 2.0" kampányt a német püspöki konferencia a saját honlapján reklámozta, és több német püspök is kifejezte mellette a szimpátiáját, ezeknek az ellenkampányoknak a püspöki támogatásairól egyelőre még nem hallani.


(Forrás: katholisch.de)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba_carmarthen 2019.05.15. 00:30:19

Igen, Káin mindazt jelképezi, ami a világhoz tartozik.

Írd: Káin képviseli mindazt, ami utálatos szememben. Ő képviseli ebben a korszakban a gonoszságot, a materializmust, a forradalmakat, a gyűlöletet, a pogányságot, az erkölcstelenséget, és azok elnyomóit, akiket megáldottam.

Káin sohasem értette meg Ábelt, akit magamhoz hasonlóvá alkottam. Ábel tőlem származik, ő az én ivadékom.

Ez azt jelenti, hogy ő lelki, és szeret Téged?

Pontosan azt. És e különbség miatt gyűlölte őt Káin.Azt mondtam, hogy a bölcsek nem értik meg azt, ami a Lélektől való.

Uram, valami nyugtalanít. (Nem kívánom leírni, hogy mi.)

Tudom. Csupán fel akarom ébreszteni a bölcsességét.Mi a fontosabb számodra, hogy ott hagyd a súlyos malomkő alatt, vagy az, hogy tovább aggódj érte? Még ha szenvedést adnék is neked, mit választanál?

Habozás nélkül a szenvedést választanám érte.

Felébresztettelek álmodból, nem tehetném ezt meg másokkal is?

De igen, Uram.

Akkor engedd, hogy szabadon cselekedjem rajtadkeresztül. Te, akit kezem szentelt fel, az én Lelkem van rajtad. Jegyesem, Lelkem kedvese. Ingyen adtam neked mindent, ezért te is ingyen add tovább! Jöjj, semmisülj meg bennem, és légy egy velem!

www.tlig.org/hu/humsg/hum137.html
süti beállítások módosítása