Ismét a homoszexuális párok megáldására hívja az Egyházat Osnabrück püspöke
2019. május 15. írta: Katolikus Válasz

Ismét a homoszexuális párok megáldására hívja az Egyházat Osnabrück püspöke

bistum_muenster_2019-04-28-bischof_bode.jpg"Az Egyháznak komolyan meg kell fontolnia a homoszexuális párok megáldását." - ismételte meg a felhívását szerdán egy lapnak nyilatkozva a német osnabrücki egyházmegye püspöke, Franz-Josef Bode. "El kell jutnunk a szexuális erkölcsök továbbfejlesztéséig." - tette hozzá.

A püspök szerint az Egyháznak figyelembe kellene vennie a jelenkor realitásai között a homoszexuális természetű és más egyéb jellegű együttéléseket is. "Nem tekinthetünk csak a szentségi házasságokra." - nyilatkozta Bode. A püspök ugyanakkor ragaszkodott ahhoz, hogy az Egyházon belül nem lehetséges a házasság szentségét az azonos nemű pároknak kiszolgáltatni.

Franz-Josef Bode jelenleg a német püspöki konferencia egy különbizottságát vezeti, amelynek az a feladata, hogy előkészítse a homoszexuális párok esetleges egyházi megáldásáról szóló vitát, amelyre a püspöki kar következő, szeptemberben megtartott találkozóján kerülhet majd sor.

Bode már 2018-ban felvetette a homoszexuális és a házasságtörő együttélések szertartásos egyházi megáldását. A püspök a felvetésében Ferenc pápa Amoris Laetitia buzdítását használta hivatkozási alapnak.


(Forrás: katholisch.de)


Kapcsolódó cikkeink:
- Cikklistánk a homoszexuális párok egyház megáldásának vitájáról

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása