Matteo Salvini különös hitvallása
2019. május 20. írta: Katolikus Válasz

Matteo Salvini különös hitvallása

"Olaszországot és az életemet Mária Szeplőtelen Szívére bízom!"

salvini.jpg"Mária szeplőtelen szíve győzelemre fog vinni minket." - jelentette ki egy május 18-án Milánóban mondott kortesbeszéde végén Olaszország katolikus kormányfőhelyettese, Matteo Salvini, egy a közelgő európa parlamenti választások kapcsán tartott kampánygyűlésen. A pártelnök ezután egy rózsafüzért vett elő a zsebéből, majd megcsókolta és a magasba emelte azt.

Hogy nyomatékosítsa az üzenetét, ugyanezen a napon a belügyminiszter Salvini ezt az üzenetet is közzétette a Twitter oldalán:

Olaszországot és az életemet Mária Szeplőtelen Szívére bízom!

Az Európába történő tömeges bevándorlást ellenző erők egyik vezéralakjaként Salvini éles kritikákat kapott a megnyilvánulásáért, nemcsak a világi sajtótól, de egyházi személyektől is. A kritikusok között tűnt fel Pietro Parolin szentszéki államtitkár is, aki az esetről épp egy a sokszínűséget és a szabad migrációt támogató, "A Népek Fesztiválja" elnevezésű rendezvényen nyilatkozott.

Úgy gondolom, a pártpolitika megoszt, de Isten mindenkié. Mindig veszélyes, ha valaki önmaga számára Istenhez folyamodik.

- mondta a bíboros.

"Büszke vagyok rá, hogy mindig rózsafüzérrel a zsebemben járok." - jelentette ki Salvini az őt ért bírálatokra. "Büszke vagyok a történelmi gyökereinkre, és hitet teszek egy befogadó és nagylelkű társadalom mellett. Egy dolog azonban nagylelkűnek lenni, és egy másik dolog öngyilkosságot elkövetni." - írta válaszként a Facebook oldalán.

Parolin bíboros szavaira válaszolva Salvini az La7 televíziós csatornán úgy nyilatkozott: "Én vagyok a legutolsó a keresztények között: elváltam, bűnös vagyok, káromkodok, háromszor megyek szentmisére egy évben. De megvédem a történelmünket és a katolikus iskoláinkat."

Ha hiszek Istenben és Mária védelmét kérem, ez zavar valakit?

- tette hozzá.

Mint nemrég írtuk, a pápai alamizsnás, Konrad Krajewski bíboros május 4-én úgy nyilatkozott az Il Messaggero nevű olasz lapnak, hogy bár lehetséges a pápától áldást kérni, Ferenc pápa biztosan megtagadná az áldást Matteo Salvinitől, a belügyminiszter politikus bevándorlásellenes intézkedései miatt.

Salvini 2018 szeptemberében kérvényezte már a szentszéktől, hogy Ferenc pápa kihallgatáson fogadja őt, a Szentatya azonban januárban Angelo Becciu bíboroson keresztül azt üzente válaszul Salvininek, hogy nem kaphat tőle addig kihallgatást, amíg a migráns emberekkel szemben ennyire szigorú politikát képvisel.


Kapcsolódó cikkeink:
- Burke bíboros: "Felelős magatartás" szembeszállni a tömeges muszlim bevándorlással
Cikklistánk a migráció vitájáról az Egyházban
Vállalhatatlan politikus mondott kortesbeszédet egy olasz katolikus templomban

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orgován Károly 2019.05.20. 13:27:07

Nem tudom miért lehetne veszélyes ha egy bünös önmaga számára Istenhez folyamodna. Kihez folyamodhatna, talán nem Nála Egyedül tanálható a szabaditás?!
Ellenben az tényleg gyanús amikor a vallást nem gyakorló emberek (speciel politikusok) a hitre hivatkozva az élre törnek mint megmentők.

Gratia Copiosa 2019.05.20. 22:13:37

Italiaban bárhol, bármerre eldobsz egy kavicsot, keresztéeyt találsz el. A keresztény hitnek van nyilvánosság igénye, igy a személyes hit megvallásának is. A megélt kereszténység szükséges a demokrácia számára, mivel maga nem tudja előállitani azokat az értékeket, melyre szüksége van, hogy ésszeru maradjon es ne essen áldozatul a nyugati kultúrában létező ideologikus hajlamoknak. Az azonnali elutasitó szavak a Vatikánból természetes, hiszen nem garantálhatják egy poltikus sikerét még akkor sem, ha egyetértenének azzal a céllal amit képvisel. Ami feltűnő, hogy a Vatikán nem áll egyenlő távolságban a két politikai elképzeléstől. Az emberi jogok, az állam, a törvènyei különböző kategoriák. A józan ész is azt kõvetelné, hogy a megfelelő dimenzióban kezeljék, ami nem zárja ki más kategória, jelen esetben az emberi jogok helyén való említésé. Nem ez történt, hanem a kereszténységet zárják ki es így a Vatikan álláspontja "ideologikus hajlamot" demonstrál. A kereszténység nem egyenlő az emberi jogokkal. Csak ott es akkor lehet lehet jogrol beszélni ahol kötelességek is, emberi kötelességek is vannak. Egyensúly nem létezik az emberi jogok szekuláris megfogalmazásában, kizárólag a Biblia tartalmazza. Ezt az egyensúlyt keresi és a megoldást ajánlja az olasz politikus azon a teruleten, ahova demokratikus úton került és amiért megbizatása miatt felelőssèggel tartozik.

Orgován Károly 2019.05.21. 04:34:59

@Gratia Copiosa: Tisztelt kommentelő úr (vagy hölgy) abban igaza van, hogy a Vatikán sajnos egyre inkább átáll a lelki dimenzió világának képviseletéből és szolgálatából egy új szekuláris világ model lobbizására (gondolván így népszerübbé válik a mai társadalom számára és könyebb lesz megférni a világi hatalom árnyékában) de a többi eszmefuttatása egy olyan filozofiai levezetést probál utánozni mely tele van alapvető ellentmondásokkal és minden realitást nélkülöző feltètelezésekkel. Lehet, hogy mindez csak azért van mert nem vagy magyar anyanyelvű következéskép a gondolatok megfogalmazása egy másik nyelv kifejezését követik. Bocsánatot kérek ha kicsit kiábrándittotalak, nem ez volt a célom inkább az hogy ne terjedjen valami ami bölcsnek hangzik de tartalma nem az.

Rádai Gabi 2019.05.21. 15:59:54

Miért ne folyamodhatna Istenhez, vagy Szűz Máriához bárki- akár egy rablógyilkos is? Betegnek kell az orvos, nem az egészségesnek. Nem főbenjáró bűn mástól irigyelni Isten kegyelmét? Tán csak nem attól fél a "pápa úr", hogy az égiek Salvinit megsegítik?

Orgován Károly 2019.05.22. 16:10:39

Figyelem a forditás téves!!
Nem azt mondja: veszélyes ha önmagáért Istenhez imádkozik, hanem VESZÉLYES HA ISTENNEK HISZI MAGÁT. Mitagadás ez így igaz.

Orgován Károly 2019.05.22. 16:25:03

Még hozzáfűzném így útólag, hogy az a valaki is több mint veszélyes aki Istent, a Szent Szűzet a szenteket vagy az angyalokat probálja a saját szolgálatába állítani akár még "igaz" ügyért is. Maga Jézus Krisztus sem tette meg ezt soha.
Amit azonban elég különösnek találok az, hogy habár itt a blogon igen tevékenyen jelen van művésznéven legalább 2 katolikus pap egyik sem figyelmeztetett a csúsztatásra!?

Katolikus Válasz 2019.05.23. 22:50:36

@Orgován Károly: "hanem VESZÉLYES HA ISTENNEK HISZI MAGÁT." Köszönjük a megjegyzését! Parolin bíboros szavait a Magyar Kurír is lefordította, ők így fordították: "Veszélyes dolog Istent a magunk javára segítségül hívni", illetve máshol "Mindig is nagyon veszélyes volt Istent a magunk javára segítségül hívni." E megerősítés alapján is azt gondoljuk, hogy a mi fordításunk megfelelően pontos. (Forrás: www.magyarkurir.hu/hirek/salvini-es-rozsafuzer-veszelyes-dolog-istent-magunk-javara-segitsegul-hivni)

Orgován Károly 2019.05.24. 09:49:59

@Katolikus Válasz: A Gloria.tv május 20-dikai cikkében olvastam az említett másik fordítást, ami az én megérzésem szerint sokkal közelebb kell van az igazsághoz. Elnézést kérek az ellenvéleményemért de számomra a Magyar Kurir már rég nem jelent referenciát.

csaba carmarthen 2019.05.25. 16:00:47

veszéyes dolog ha a Vatikán az aposztaziát és a rosszindulatot terjeszti
www.youtube.com/watch?v=rEAXKn44jrI
(pontosan úgy ahogy az megmondatott a 3. a Fatimai titokban...)

Veszélyes dolog amikor "pápa úr" (t.i. "pápa-2 úr") megtagadja Oroszországtól Oroszország felajánlását a Szeplőtelen Szívnek
(Vladimir Putin requests the Consecration of Russia; Pope says No
www.youtube.com/watch?v=WehqTwn600Q )

Veszélyes dolog amikor "pápa úr" (t.i. "pápa-2 úr")

Isten ellenségeinek kézjeleit használja
www.youtube.com/watch?v=0eho3us7roA&t=4
www.youtube.com/watch?v=doXAzoD2ViU&t=19m56s
Ki mellett tesz ezzel tanúságot?????

Veszélyes dolog amikor mindent fordítási hibával magyarázunk (ti.2013 óta) ami nem az, ezzel folyamatosan hülyét csinálva a katolikus hívekből...

csaba carmarthen 2019.05.25. 16:16:48

Vatican leaders outraged as anti-immigration politician commends Italy to the Virgin Mary...
www.lifesitenews.com/news/vatican-leaders-outraged-as-anti-immigration-politician-commends-italy-to-mary

At the same time, Catholic Herald columnist and associate professor of theology for the Catholic University of America C.C. Pecknold offered reasoned analysis, pointing out among other things that Salvini echoes what Guinean Cardinal Robert Sarah has said on immigration.

Sarah, prefect of the Congregation for Divine Worship and the Discipline of the Sacraments, has affirmed a nation’s right to differentiate between refugees and economic migrants and acknowledged a globalist effort to de-Christianize the West via mass migration. He has also criticized the idea that social justice issues such as immigration displace or are on the par with the Church’s primary purpose to save souls.

Pecknold also noted that Salvini quoted Sarah in his speech, along with G.K. Chesterton, Pope Saint John Paul II, and Pope Benedict XVI.

“We need whole nations consecrated to Our Lady”

Conceding that Spadaro’s politics are different from Salvini’s, Pecknold said he was nonetheless baffled by Spadaro’s comment that rosaries in politics should anger Christians.

“The Church does not have political models to commend, or defend,” Pecknold wrote. “The Church teaches precepts which are elevating standards for any order. Salvini appears to be cognizant of these principles, and that should be praised by the Church, regardless of policy disagreements.”

“There is nothing wrong with rosaries in politics,” he said. “We need whole nations consecrated to Our Lady.”

csaba carmarthen 2019.05.25. 16:34:05

Pope nixes conversion of Russia — “I do not want it!”

fatima.org/news-views/pope-nixes-conversion-of-russia-i-do-not-want-it/

“What has taken place in Portugal proclaims the miracle,” he asserted. “And it foreshadows what the Immaculate Heart of Mary has prepared for the world.”

There will be peace throughout the world. Nations will accept the reign of Christ the King, and will thus base their laws upon His Laws. The Catholic Church will be renewed, and all peoples and nations will be converted to the fervent practice of the Catholic Faith.

Sadly, this is not what Pope Francis wants.

On June 2nd, the Vatican press office released the text of remarks made by Pope Francis in a May 30th audience with a delegation of Russian Orthodox churchmen....
press.vatican.va/content/salastampa/en/bollettino/pubblico/2018/06/02/180602b.html
"We will never allow ourselves to do this, I do not want it."

csaba carmarthen 2019.05.26. 02:09:27

Burke Bíboros az iszlamo-globalista hatalomátvétel veszélyére figyelmeztet

www.infowars.com/watch/?video=5ce859c1f369df0012eb752f

SOS Hungaria · https://katakombablog.com/ 2019.05.26. 03:02:32

Ne hazudjanak még a címükben is! Ez az oldal nem katolikus, hanem magát katolikusnak hazudó, pápagyűlölő gnosztikus eretnek: az Egyház ellensége. Vade retro!
süti beállítások módosítása