Az abortusz semmilyen esetben sem igazolható Ferenc pápa szerint
2019. május 31. írta: Katolikus Válasz

Az abortusz semmilyen esetben sem igazolható Ferenc pápa szerint

A május 28-ai televíziós interjújában, amit a Televisa mexikói csatornán az újságíró Valentina Alazrakinak adott, Ferenc pápa az abortuszokról is beszélt. Az alábbiakban a Szentatya által elmondottakat idézzük szó szerint, a Vatican News olasz nyelvű szövegleirata alapján.

Kapcsolódó cikkeink:
Ferenc pápa keddi nyilatkozata Viganò érsek vallomásáról
Mindszenty bíborosról is beszélt Ferenc pápa a keddi televíziós interjújában

***

baby.jpg

Ferenc pápa: [...] Az abortuszokkal kapcsolatban nagyon világos kérdéseket teszek fel: helyes dolog - ezt a kérdést már feltettem a tömegben egy újságírónak, és a tömeg válaszolt - kioltani egy emberi életet azért, hogy megoldjunk vele egy problémát? És a tömeg azt kiáltotta: nem! A második kérdés: helyes dolog bérgyilkost felbérelni azért, hogy megoldjunk vele egy problémát? Nem. Az abortusz nem vallási probléma, olyan értelemben, hogy "katolikus vagyok, tehát nem abortálhatok". Ez emberi probléma. Egy emberi élet kioltásának problémája. És itt megállok.

Riporter: És semmilyen esetben sem igazolható?

Ferenc pápa: Helyes dolog kioltani egy emberi életet, hogy megoldjunk vele egy problémát? A választ önre bízom. És azokra, akik hallgatnak engem.

Az egész nagyon világos. Arról beszélni, hogy az Egyház mit vár el és mit nem, hogy mit engedélyez... Kérem, ne tegyék az Egyházat olyan dolog helyére, ami az Egyház előtti, a kereszténység előtti, ami olyasmi, ami tisztán emberi! Mint a jóságos pap, aki mikor egy fiatalember a gyónásban megvallja: "Atya, atya, megöltem az anyámat!", azt feleli: "Nos fiam, többé ne tedd". Mintha az anyagyilkosság az Egyház problémája lenne. Nem, ez emberi probléma.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása