Müller bíboros a pán-amazóniai szinódusról és a női diakonátusról
2019. június 19. írta: Katolikus Válasz

Müller bíboros a pán-amazóniai szinódusról és a női diakonátusról

Május 17-én (még a pán-amazóniai szinódus munkadokumentumának megjelenése előtt) tett közzé egy interjút Gerhard Müller bíborossal, a Hittani Kongregáció előző prefektusával az InfoVaticana nyomán a LifeSiteNews. Ebben többek között az ősszel Rómában tartandó pán-amazóniai szinódusról, valamint a női diakonátusról kérdezték a bíborost. Az alábbiakban az interjúnak ezt a részletét közöljük, magyar nyelven.

***

cardinal-muller_810_500_75_s_c1.jpgInfoVaticana: Aggasztja önt, hogy mi fog kijönni a pán-amazóniai szinódusból?

Gerhard Müller: Amit eddig láttam [belőle], az teljesen hiábavaló. A paphiány oka nem a cölibátus, hanem a papi hivatásra való felkészítés hiánya. Az ilyen hivatás Istentől ered, és a mi feladatunk meghallani és megválaszolni Istennek ezt a hívását, lelki cselekedetként. Az Egyháznak elő kellene segítenie a hivatások megfelelő lelkipásztori gondozását. A cölibátus lelki valóság, és akik nem Isten Lelkével gondolkodnak, nem érthetik meg. Ahogy Jézus mondta: a világ fiai nem értik, mit jelent a cölibátus, mit jelent odaadni az életünket a házasságban élés helyett, ami pedig számunkra szentség. A cölibátussal tanúságot teszünk az örök életbe vetett reményünk eszkatológiai dimenziójáról. Az emberi élet, a keresztény élet ugyanis nem ér véget ezzel a földi léttel. A reményünk ezen az életen túlmutat. Mindazok, akik erről a pán-amazóniai szinódusról beszélnek és ezen dolgoznak, a kérdésnek csak bizonyos gyakorlati vonatkozásairól beszélnek. És nem mennek bele mélyen ezekbe a dolgokba. Sokkal inkább a világ logikájával gondolkodnak, mintsem lelki módon.


InfoVaticana:
Ön több könyvet is írt a nőkről és a papságról. Volt egy bizottság, amely a női diakonátust vizsgálta. Mit gondol, lesz nyitás a női diakonátus felé, és ezen keresztül a jövőben majd a nők papsága felé?

Gerhard Müller: Nem. Ez dogmatikailag nem lehetséges. A pápának nincs hatalma és illetékessége arra, hogy megváltoztassa a szentségeket. Felszentelt diakonátus a nők számára pedig sohasem létezett. A történelmi adatok sem értelmezhetők így, és az Egyház sem mondta soha azt, hogy lehetséges a nők számára felvenni az egyházi rend szentségét. Az egyházi rend egyetlen szentség: a püspököké, a papoké, és a diakónusoké, ez a szentség pedig nem szétválasztható, és nem lehet különbséget sem tenni benne.


Kapcsolódó cikkeink:
Gerhard Müller bíboros a felszentelt női diakonátus lehetetlenségéről
Müller bíboros az Egyház mai "reformerjeiről"

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba carmarthen 2019.08.02. 15:49:09

youtu.be/1s1KPfTY6LU

onepeterfive.com/chief-exorcist-father-amorth-padre-pio-knew-the-third-secret/

(...)Secret of Fatima – connection with future

So many of you innocent and trusting souls fail to grasp the evil that is about to unfold. My children, and I include those reading these Messages for the first time, out of curiosity, who may feel a gap in your spiritual welfare, listen now.

You and your fellow brothers and sisters are being led into a world dictated by the group, foretold in the last Secret of Fatima, to which you are not privy, where you will soon find the following.

Your money will be worthless and the only way to trade will be in gold or silver.
You will need to pray in groups and find a sacred servant, brave enough, to stand up before the persecution
You must find shelters for prayer because your churches will be sold for monetary gain.
Hold onto Scripture, you may never have read them before, but be assured, copies will be impossible to buy in the future.
Set up Prayer Groups to pray for the salvation of mankind. In three years time you will understand why this is important.(...)
fatherofloveandmercy.wordpress.com/2011/01/01/media-and-other-censorships-to-come/

youtu.be/vIJHTQYQ6_k

youtu.be/JNS-qh_uSF8

csaba carmarthen 2019.08.04. 08:13:09

ÉN VAGYOK. Kicsim, fogadd békémet! Azért jöttem el hozzád, hogy egy kis vigasztalást kapjak szívedben. Szívemben van egy seb, amely elviselhetetlen... A vadállat követői ma meggyaláznak engem szeretetem Szentségében. Elárulják, leköpik a Szeretetet és rátaposnak. Most az ő gonosz kezükben vagyok. Tudod-e, hogy mit jelent ez? Örök áldozatom van kezükben. Megköveznek engem. Megesküdtek egymás között, hogy eltüntetnek engem tabernákulumomból. Figyeld meg! Közel van a nap, amikor hivatalosan kijelentik, hogy el kell távolítani engem tabernákulumomból és üres cintányért kell állítani helyemre... és be fog teljesedni Dániel próféta jövendölése. Leányom, soha ne gyengülj meg hitedben és hűségedben, soha ne aludj, soha ne kételkedj! Pihentess meg, kedvesem, pihentess meg!... IC

www.tlig.org/hu/humsg/hum876.html
süti beállítások módosítása