Berlin érseke: A német egyház reformjai nem fogják megállítani a kilépési hullámot.
2019. július 21. írta: Katolikus Válasz

Berlin érseke: A német egyház reformjai nem fogják megállítani a kilépési hullámot.

dpa_98214309_erzbischof_heiner_koch.jpgBerlin érseke, Heiner Koch szerint a német egyházban lezajló reformok nem fogják megállítani a kilépési hullámot, mivel arról szerinte a társadalom általános folyamatai tehetnek. Az érsek szerint ezt bizonyítja az is, hogy jelenleg a protestáns egyházakat is kilépési hullám sújtja (a tavalyi évben a katolikus egyházból és a protestáns felekezetekből is több, mint 200-200 ezer kilépő volt Németországban).

Koch érsek szerint ennek ellenére folytatni kell a német egyház megreformálását. "Teljesen új módon kell egyháznak lennünk" - jelentette ki az érsek, hozzátéve, hogy ő "nagyon reményteli" a német egyház jövőjét illetően.

Heiner Koch tavaly decemberben vezette be az egyházmegyéjében a katolikus hívek protestáns házastársainak áldoztatását.


(Forrás: katholisch.de)


Kapcsolódó cikkünk:
Rekordszámú kilépőt eredményeztek a német egyházban az elmúlt évek "reformjai"

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imre Zakarias 2019.07.22. 09:41:54

Ez a képen látható "alak" Berlin érseke? Szánalmas figura! Ez inkább hasonlít egy "diplomatára", politikusra - konkrétan a sátán táborának modern ügynökére - mint Urunk Jézus Krisztusnak egy magas-rangú "tisztjére", vagyis APOSTOLUTÓDRA! Mert egy jól szervezett hadseregben a tisztek nem szégyenlik hordani az EGYENRUHÁT! Ezzel jó példát adnak a "közlegényeknek is". Ne feledjük a "megjegyzést": "amikor az Emberfia visszatér, talál-e még hitet a Földön?" Persze az IGAZ HITRE értve! Mert a tévhitet vallók, követők széles úton járnak a Pokol felé, az "érsek" nyomában. Az üdvösségre vezető keskeny utat máma is csak "kevesen" találják meg!
süti beállítások módosítása