Ferenc pápa második kérdése Viganò nunciushoz
2019. szeptember 10. írta: Katolikus Válasz

Ferenc pápa második kérdése Viganò nunciushoz

cns-vigano-testimony-mccarrick.jpgAzon a bizonyos 2013. június 23-ai találkozón, ahol Ferenc pápa McCarrick bíborosról faggatta az Egyesült Államok akkori pápai nunciusát, Carlo Maria Viganò érseket, a Szentatya egy második kérdésben is kikérte az érsek véleményét - számolt be róla Viganò érsek Robert Moynihannak, az Inside the Vatican online magazin szerzőjének. Az érsek szerint a kérdés így hangzott: "Mi a helyzet a jezsuitákkal az Egyesült Államokban?".

Carlo Maria Viganò érsek teljes vallomása magyarul:
Első rész és Második rész

Ahogy az érsek beszámolt róla, a kérdésre azt válaszolta a pápának: a jezsuita rend az Egyesült Államokban kulcsszerepet játszott az ország befolyásos katolikus egyetemeinek szekularizálásában, és gyakran élen jártak annak igyekezetében, hogy a katolikus tanítást megváltoztassák, olyan irányba, ami ellentétes valamennyi legutóbbi pápa - VI. Pál, I. János Pál, II. János Pál, és XVI. Benedek - kívánságával.

A válaszában Viganò érsek kifejezte azt a meggyőződését is, hogy ha Ferenc pápa vezetné és megreformálná a jezsuita rendet, visszaterelve a közösséget a korábbi, hithű útjára, hatalmas ajándékot adna vele az Egyháznak az Egyesült Államokban és az egész világon.


(Forrás: Inside the Vatican)


Kapcsolódó cikkeink:
Kitálalt a korábbi pápai nuncius: Ferenc pápa fedezte McCarrick bíboros szexuális visszaéléseit
- Cikkeink Viganò érsek vallomásáról
- Cikkeink Viganò érsek vallomásának hatásairól

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.