Müller bíboros a pán-amazóniai szinódusról és a Földanya-szobrok kihajításáról
2019. október 28. írta: Katolikus Válasz

Müller bíboros a pán-amazóniai szinódusról és a Földanya-szobrok kihajításáról

Gerhard Müller bíboros október 24-én ismét az EWTN katolikus televízió "The World Over" című műsorában szerepelt, ahol a műsorvezető, Raymond Arroyo, aktuális ügyekről - elsősorban a folyó pán-amazóniai szinódusról - kérdezte őt.

A beszélgetésben szóba került a szinódus meghirdetett programja, valamint a római Santa Maria in Traspontina templomban szertartásos célokra használt Pachamama ("Földanya") szobrok is, amelyeket 21-e reggel ismeretlen katolikus elkövetők tiltakozásul eltávolítottak és a Tevere-folyóba dobtak (a tettükért Ferenc pápa október 25-én bocsánatot kért).

Az alábbiakban e két pontban idézzük a Hittani Kongregáció előző prefektusának válaszát.

muller_arroyo_20191024.pngA szinódus egyházpolitikai programjáról:

Gerhard Müller: A program a viri probati-ról szól, a nők felszenteléséről... Ezeknek semmi köze az amazóniai régió katolikusainak igényeihez és megfontolásaihoz.

Raymond Arroyo: És ön úgy érzi, hogy a legfőbb szereplők és támogatók az ön hazájából, Németországból érkeztek.

Gerhard Müller: Igen. A hazámból vagy Ausztriából, Közép-Európából. Az összes pénz a szinódusra Németországból származik. És a főszereplők nem ennek a régiónak a lakói, hanem európaiak.

A Földanya-szobrok kidobásáról:

A legnagyobb hiba az volt, hogy a bálványokat bevitték a templomba, és nem az, hogy kihozták őket onnan. Hiszen Isten törvénye, az első parancsolat szerint a bálványozás főbenjáró bűn. Nem lehet őket belekeverni a liturgiába.

Lehet, hogy a kidobásuk az emberi törvények ellen vannak, de a bevitelük a templomba halálos bűn, és bűncselekmény az isteni törvény ellen. Lényeges különbség van ebben.

Ezért tehát rosszabb, hogy bevitték azokat a templomba, mint az, hogy kihozták őket onnan.

Kapcsolódó cikkeink:
- Müller bíboros: "Óvakodjunk a báránybőrbe bújt farkasoktól!"
- Müller bíboros a német egyházról és a pán-amazóniai szinódusról
- Müller bíboros: "Senki sem építhet más alapra, mint a már meglévőre, Jézusra."

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba carmarthen 2019.10.29. 00:16:34

2014. október 28. kedd, 20:20

Drága leányom, gyermekeimnek tudniuk kell, hogy csak egy Isten van: Egyetlenegy. Az összes többi csak az ember elméjében létezik. Minden más isten egy utálat a Szememben, és az az ember, aki más istenek imádására adja magát, kimondottan az ördögöt szolgálja, aki pedig örömét leli abban, hogy az ember elesik a Kegyelemtől.

Én Vagyok a Kezdet és a Vég. Senki sem győzedelmeskedhet felettem. Még a démonok és a bukott angyalok sem állhatnak a Színem elé, akiket a mélységbe dobtam, hogy támadjanak Engem, mert nekik ehhez nincs hatalmuk.

Az esendő ember nagyon sok vallást alapított, és ez sok zűrzavart okozott. Kezdettől fogva Én Ugyanazon a Hangon beszéltem, és a vég bekövetkeztéig is csak Egyetlen Hang létezhet. A világ az Enyém, mert azt Én teremtettem. Én teremtettem minden élő dolgot. Én teremtettem a Mennyei Hierarchiát is,
amelyből kidobtam azokat az angyalokat, akik Velem szembeszálltak, és elárultak Engem. Sokan eme bukott angyalok közül kapcsolatban vannak gyermekeimmel, akik a new age spiritualizmus egyik új formáját hozták létre. Figyelmeztetem mindazokat közületek, akik az ilyen gyakorlatokra törekedve hamis isteneket imádnak. Az ilyen spiritualizmusok révén a gonosz szellemeknek teszik ki a lelketeket, akiknek egyetlen vágyuk, hogy elpusztítsák a lelketeket. *
(....)

Amikor hamis isteneket helyeztek Elém, és ezt azon önző vágyatok által teszitek, hogy keressétek az élvezetet, a hatalmat és a sorsotok fölötti irányítást,

akkor vétkeztek az Első Parancsolatom megszegésével.

Nélkülem nem létezhetnétek. Nélkülem nincs jövőtök. Fiam nélkül nem jöhettek Hozzám. Ha elutasítjátok az Én egyetlen szeretett Fiamat, Jézus Krisztust, az Igaz Messiást, akkor Engem utasítotok el.

Az Igazság először akkor adatott a világnak, amikor elterjedt a pogányság. Az Igazság Fiam születésével adatott a világnak, és egész nemzedékek tértek meg. Az Igazság most ismét megadatik a világnak, mivel a nagy hitehagyás fojtogatja azok lelkét, akik hisznek Fiamban, és egy olyan időszakban, amikor ismét terjed a pogányság. Akárcsak kezdetben, amikor a hálátlan emberek elutasítottak Engem, úgy lesz a végidőben is, amikor az emberek szíve kővé fog válni, és a lelküket önként az ördögnek fogják adni. Aztán a világ, ahogyan azt most ismeritek, nem lesz többé, mivel az Új Ég és az Új Föld eggyé válik. Végül ismét béke fog uralkodni, és Én egyesíteni fogom mindazokat, akik úgy döntenek, hogy Velem jönnek.

remnant-army.org/wordpress/hu/2019/10/27/isten-az-atya-nelkulem-nem-letezhetnetek/
süti beállítások módosítása