Utolsó kommentek:

quintius 2018.07.18. 09:58:30

Mi lesz akkor, ha egy püspök, aki engedélyezte az interkommuniót, távozik a hivatalából, az utóda viszont meg akarja tiltani? Lesz rá lehetősége? Személyfüggő lenne a gyakorlat és a mögöttes tanítás?

Bejegyzés: Infografika a német interkommúnió-botrányhoz

IC XC NIKA 2018.07.14. 21:37:49

Az Evangéliummal mindenképpen ellentétben áll. Ez alól talán egyetlen kivétel a gyermekek ellen elkövetett bűnök: Lk 17, 1-2

Bejegyzés: Üdvözli a halálbüntetés visszaállítását a Srí Lanka-i Ranjith bíboros

Prolife 2018.07.12. 08:22:58

"Valahányszor ugyanis e kenyeret eszitek, és e kehelyből isztok, az Úr halálát hirdetitek, amíg el nem jön. Ezért aki méltatlanul eszi a kenyeret vagy issza az Úr kelyhét, az Úr teste és vére ellen vét. Tehát vizsgálja meg magát mindenki, s csak úgy egyék a kenyérből és igyék a kehelyből, mert aki csak eszik és iszik anélkül, hogy megkülönböztetné az (Úr) testét, saját ítéletét eszi és issza." (1Kor 11,27-29)
"Ne váljék, Uram, ítéletemre vagy kárhozatomra a te szent titkaidban való részesülés, hanem testem és lelkem meggyógyulására."

Bejegyzés: Speyer püspöke is bevezeti az interkommúniót

MINDENNEVFOGLALT EZENKIVUL 2018.07.04. 11:44:13

Bár úgy tűnhet nem ide tartozik, de ha végiggondoljátok megértitek. A városomban megpróbálok harcolni azért, hogy ne fújjanak le minket deltametrinnel, (ami pl hormon-moduláns cucc) minden szó nélkül este 7kor. Bár a szúnyogoknak szánják, sajnos mindenki kap, de senkinek se szólnak és rendezvények alatt, amikor több ezer ember van kint, 3-4x is nyakon öntenek vele 10 perc alatt. A deltametrin megöli a méheket, ránk emberekre kis dózisba nem veszélyes, állítólag! Ilyenkor 1000 elpusztult rovarból 1 a szúnyog (nem szelektív, minden rovart megöl), ezt egy MTA kutatás kimutatta. A rovarirtó szerek nehezen vizsgálhatóak 50-100 év távlatából. Pedig ez lenne a fontos. A kutatások laborkörülmények között zajlanak nagy dózisban, és nem embereken. Remélhetőleg. Illetve olyan embereken, akik nagy koncentrációban vannak kitéve bizonyos növényvédő szereknek, mert pl üvegházakban dolgoznak. Így is vannak kutatások amik igazolták, hogy ezeknél a nőknél a vetélés kockázata megnő, a hormonális egyensúly felborulása miatt, illetve deltametrin dns moduláns szerepe is ismert. Vagyis megváltoztatja Isten akarata ellenére génjeinket, amik aztán továbböröklődnek Isten akarata ellenére. Kérlek szépen titeket, ezekkel a problémákkal foglalkozzatok inkább és ha megoldódik, a lombik nem lesz kérdés.

Bejegyzés: „Katolikus” lombik, irgalmaskodó papok, frusztrált párbeszéd, és egy logikus tipp a népesedéspolitikára

MINDENNEVFOGLALT EZENKIVUL 2018.07.04. 11:14:53

Kedves Valerianna! Relax! Nem mindenki gondolkozik úgy, mint Te. Szerencsére nagy az Isten állatkertje és nem véletlenül. Igazatok van sok mindenben, hogy a tudomány néha már minden határon túlmegy. Ez így van, az egyházak és hívő embereknek is feladata ebben a kérdésben állástfoglalni, vagy ha tudja, valamely módon megakadályozni. Gondolok itt a kiméra állatok létrehozására, a klónozásra, a génmódosított élelmiszerek termesztésére. Ha a lombikot ellenzők logikájával gondolkoznék, most mindenkit el kellene ítélnem. Hiszen ha tudja, ha nem, Isten akarata ellenére genetikailag módosított szója tartalmú tápon nevelt állati termékeket fogyaszt minden nap. A tápok kb. 80 % szója tartalmú, ami sajnos GMO-s. Na ez a gusztustalan. Boszorkányüldözésnek tartom ezt a lombikellenzést. Óriási kárt okoztok vele. Aki csőlátó az csőlátó, így nem gondolom, hogy el kellene kezdenem részletesen érvelni. Ha fontos, leírom, szóljatok. Inkább leírom miért érint ennyire rosszul az püspök féle álláspont. A legkedvesebb barátaim miatt haragszom, akiket Ti elítéltek, megvettek: mi van akkor, ha a fiúnak azért nem rohangálnak úgy a spermiumai, mert egy olyan világban nőtt fel Isten akarata ellenére, ahol a szervezetét annyi vegyi hatás érte, hogy 30 éves korára az örökítőképessége sajnos 0. Nektek arra kéne felhívni a figyelmet, hogy a profit, amit egyesek az ipari mezőgazdasággal, gyógyszeriparral (vízbe jutó szintetikus hormonokkal) bezsebelnek, az emberi társadalmat lenullázza. Nincs sok barátom, akivel őszintén beszéltem volna erről, de sajnos a barátaim felénél nem jön össze a baba. Akad, akinek a saját apukája, orvosként írta fel a fogamzásgátlót kamasz kora óta. És nem jön össze a baba. Nem Isten akarata miatt, hanem a 20 év gyógyszer tönkretette a szervezetét, amit nem Isten akaratára, hanem a profit miatt reklámoznak, ajánlanak az orvoslátogatók az orvosoknak. Ugye nem gondolja senki, hogy az apa ártani akart a lányának? És más lányoknak akiknek tömegével írja fel. Jóhiszeműen felírja. Az egyház inkább pénzeljen olyan kutatásokat, amik HOSSZÚTÁVÚ hatásokra hívják fel a figyelmet, mind gyógyszerekre, mind növényvédő szerekre, élelmiszeripari adalékanyagokra. Mindenről van 1-2 éves kutatás, semmiről sincs 50-100 éves hatás. Az egyházi birtokokon lehetne példát mutatni egészséges, Isten akarata számára kedves gazdálkodásra. És akkor apró lépésekkel, egy jobb világ jöhet el. Egy ilyen világban nem lenne szükség lombikra. És még egy dolog. Van egy ismerősöm, egy csupa szív ember, aki örökbefogadott egy gyereket. Tisztességgel nevelte, kamaszkorig. Aztán minden megváltozott, győzött a genetika a neveltetés felett. Gyönyörő, önzetlen dolog az örökbefogadás. Aki viszont nem szeretné, semmilyen formában nem elítélendő Ez nem lehet elvárás azokkal szemben, akik nem tudnak saját gyermeket saját erejükből nemzeni!

Bejegyzés: „Katolikus” lombik, irgalmaskodó papok, frusztrált párbeszéd, és egy logikus tipp a népesedéspolitikára

valerianna 2018.07.04. 09:21:39

@altavista: Ácsi! Az Ószövetséget egy Újszövetség követi, remélem ezt nem hagyod figyelmen kívül, mert ott érkezik meg Isten egyszülött fia, és 3-4 évnyi tanításával....mert ugye a keresztsége utáni időszak maga a kereszténység felmutatása, tehát ezen rövid néhány év alatt bizonyította Istenfiúságát, és tanítása ma is vitákat vált ki, éppen úgy mint keresztrefeszítésekor, 2017 éve. Ezért is alapított Egyházat, Péterre bízva a dogmák kiteljesedésével.

Bejegyzés: „Katolikus” lombik, irgalmaskodó papok, frusztrált párbeszéd, és egy logikus tipp a népesedéspolitikára

valerianna 2018.07.04. 09:15:13

@Szende Kovács: az bizony, lelke rajta! Fruzsinának is...és a pokol kapuihoz közeledve. Leveleztem vele ez ügyben, kérdeztem a lelkiatya mit szólt a dologhoz, írta amit tudtok...Ám én rákérdeztem, hogy a lombikról is tudott? Mert hogy a gyötrődésekről tudott, az biztos,,,de a lombikról nem biztos. Tehát, ekkor törölt ismerősei közül. Elevenjéra tapintottam...miért is nem fogadott örökbe 2-3 gyermeket? ha anyagilag megteheti...sőt, nevelőszülőként pénzt is kapona értük. Somfay atyát már kérdezni nem tudjuk, amúgy is kötné a gyónási titok. Ámen!

Bejegyzés: „Katolikus” lombik, irgalmaskodó papok, frusztrált párbeszéd, és egy logikus tipp a népesedéspolitikára

valerianna 2018.07.04. 09:09:18

@altavista: de éppen ezt tették az oltások ellenére a vegyifegyverek. atombomba és genetikai vizsgálatok során Taigetoszra küldött magzatok. nagyon egyoldalúan szemlézel, a katolikus hit, nem hiába egyetemes, mert ezer szempontból mérlegel.

Bejegyzés: „Katolikus” lombik, irgalmaskodó papok, frusztrált párbeszéd, és egy logikus tipp a népesedéspolitikára

valerianna 2018.07.04. 09:03:41

@altavista: Nem utólag kell gondolkodni...örökbefogadás miért is nem ment a Skrabsky lánynak? ... erről nem utólag kell értesülni, hogy mi a bűn. Amúgy gyanítható, mert volt levelezésem Fruzsinával. hogy a Somfay atya magáról a lombikról mit sem tudott, tudott a problémájukról, de a lombikról nem. Mert mikor így célzottan kérdeztem rá, megszakította velem a levelezést, törölt ismerősei közül. Ám majd a pokolban elszámol vele... és ez legyen intő jel mindenki számára, aki erre készül! Ennyi.

Bejegyzés: „Katolikus” lombik, irgalmaskodó papok, frusztrált párbeszéd, és egy logikus tipp a népesedéspolitikára

valerianna 2018.07.04. 08:57:43

@Bal: igen....az orvostudomány manapság Istent játszik. nem a gyógyítás ellenében írom, hanem a feleslegesen elnyújtott orvosilag elnyújtott kóros esetekre. Hogy érzékeltessem, én mint hívő ember, azon imádkozom, hogy egy esetleges szívleállásomkor, senki életmentő se defibrilátor ne legyen környékemen, hogy életet pumpáljon belé, Isten akarata ellenére! Ennyi. Ha pl. műtétre mennék a kórházban nyilatkoznék, hogy a műtét alatti esetleges halálomat hagyják meg, és ne lökjenek belém új életet. Fiatal vagy idős, dolga van-e még a világon, ne ember és önző családtag határozza meg,. ez egyedül Isten dolga! Amúgy a beteg magzatokat is hamar visszavenné aprószentjei közé, ha az orvosok, és az egykés szülők, Isten ellenében nem akarnák szerencsétlen gyermeket minden áron életben tartani. Nem megölni kell, csupán fájdalmat csillapítva hagyni visszamennie! Vagy egy hosszadalmas öregség, hazugságában vegetálva, mert hitetlenül fél szembesülni Istennel.

Bejegyzés: „Katolikus” lombik, irgalmaskodó papok, frusztrált párbeszéd, és egy logikus tipp a népesedéspolitikára

valerianna 2018.07.04. 08:48:52

@Klára478: Jó pénz van mögötte--- én nem támogatnám állami TBre. Sok örökbefogadásra váró gyermek van.

Bejegyzés: „Katolikus” lombik, irgalmaskodó papok, frusztrált párbeszéd, és egy logikus tipp a népesedéspolitikára

valerianna 2018.07.04. 08:46:10

@MINDENNEVFOGLALT EZENKIVUL: Nem biztos, hogy Somfai atya tudott a lombikról, gyötrődéseikről igen. Kérdeztem egyszer Fruzsinát a face-n, kvázi éppen erre kérdeztem rá, hogy a lombikról tud-e a lelkiatya? Erre letiltott...Tehát gyaníthatóan hézagos ismertek alapján állt melletük, de ezt majd a pokolban elszámolják.

Bejegyzés: „Katolikus” lombik, irgalmaskodó papok, frusztrált párbeszéd, és egy logikus tipp a népesedéspolitikára

valerianna 2018.07.04. 08:43:12

Fruzsinát a face-n kérdeztem, hogy a magáról a lombikozásról tud-e a gyóntatója..., erre letiltott. Bizonyíték nélkül, de gyanítható, hogy a lelkiatya erről mit sem tudott, tudott az évekig tartó problémájukról, de nem a lombikról. Ám ezt majd a pokolban elszámolja Fruzsina, és a férje. Én nem tá mogatnám a TB terhére, Sok örökbefogadásra váró gyermek van...ja, hogy esetleg cigány?

Bejegyzés: „Katolikus” lombik, irgalmaskodó papok, frusztrált párbeszéd, és egy logikus tipp a népesedéspolitikára