Nők az oltárnál: a Vatikáni Rádió német adása ismét provokálja a hívő katolikusokat
2017. július 17. írta: Katolikus Válasz

Nők az oltárnál: a Vatikáni Rádió német adása ismét provokálja a hívő katolikusokat

nok_az_oltar1.jpg

Nők az oltárnál - a Vatikáni Rádió német részlege nyilvánvalóan ezt szeretné, s ennek a kívánságának a Facebook-oldalán megjelentetett figyelemreméltó képekkel adott nyomatékot. Katolikus hívek tiltakozására a képeket később kicserélték.

Vatikan (kath. net) - A Radio Vatikan német szekciója múlt szerdán megint provokálta a katolikus hívőket sajátságos képösszeállításával, s egyúttal felvillantott egy bizonyos ideológiai félresiklást. Facebook oldalán egy, a szent eukarisztiáról szóló cikkre való utalással kapcsolatban („Hogy is volt tulajdonképpen a kenyérrel és a borral? Mi is Krisztus teste és vére?”) sajátságos képeket jelentetett meg, amelyeken civil ruhás nők láthatók az oltárnál, előttük az oltáriszentséggel és a nyitott misekönyvvel. Főleg egy kép láttán támad határozottan az a benyomásunk, mintha egy katolikus papnőt látnánk. Hívők tiltakozására a fotókat részben lecserélték, ill. kiegészítették.

nok_az_oltar2.jpg


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.