Az Aleteia humora
2017. október 13. írta: Katolikus Válasz

Az Aleteia humora

40911229_303.jpg"Vicces dolog történt, miközben a pápa néhány börtönlakóval ebédelt..."

Ezzel a főcímmel kezdi a hírtudósítását a Szentatya kritikátlan bólogatói közé tartozó Aleteia katolikus híroldal. Majd ezzel folytatja, kifejtésként arról, mit tart "vicces dolognak": "Mint kiderült, ketten a rabok közül megszöktek."

A hír megjelent a magyar sajtóban is, így azzal külön nem foglalkoznánk. Ahogy az Aleteia beszámol róla, a rabok még mindig szökésben vannak.

Érdekes azonban, ahogyan a világ legolvasottabb online katolikus magazinja, az Aleteia zárja a "vicces dolog" tudósítását:

A Castelfranco Emiliában, amely az a társadalmi visszailleszkedést segítő intézmény, ahol a szökött rabok laktak, a börtönlakóknak kétféle csoportja él: kábítószerfüggőké, és olyan embereké, akiknek felügyeletre van szükségük, mert veszélyt jelentenek a közbiztonságra. Nem világos, hogy két [szökött] börtönlakó ezek közül melyik csoportba tartozott.

Kedves Aleteia, ez nem "vicces dolog". Ez olyan tragikus, amin ízléstelen, és nincs is mit nevetni.

Mindenesetre jól demonstráljátok, hogy ahol a kritika teljességgel tilos, onnan az egészséges humor is kiveszik.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magdolna Magdolna 2017.10.15. 18:17:16

Csupán a fotóhoz: úgy fest, ez a kép egy templomban készült. Igaz, nem szentmise idején. Mégis tartom annyira botránkoztatónak, mint bizonyos jezsuita papok által bemutatott miséken való táncolást ábrázoló fotókat.
süti beállítások módosítása