Ferenc pápasága: Az utóbbi évtizedek legnagyobb visszaesése az USA templomlátogatási statisztikáiban
2018. április 14. írta: Katolikus Válasz

Ferenc pápasága: Az utóbbi évtizedek legnagyobb visszaesése az USA templomlátogatási statisztikáiban

2018-04-13-mass.jpgFerenc pápa pontifikátusa alatt hat százalékpontnyit esett a heti rendszerességgel templomba járó katolikusok aránya az Egyesült Államokban. Évtizedek óta ez a legnagyobb visszaesés az ország templomlátogatási statisztikáiban.

A Gallup közvéleménykutató cég április 9-én nyilvánosságra hozott felmérése alapján 2014 és 2017 között a katolikusnak kereszteltek átlagosan 39 százaléka járt vasárnaponként szentmisére az Egyesült Államokban. Jelentős visszaesést jelent ez a 2005-2008-as évek eredményeihez képest, amikoris (XVI. Benedek pontifikátusa alatt) a katolikusoknak még 45%-a járt heti rendszerességgel szentmisére (Magyarországon ez az arány 10% körüli)

A 2000 év 2010 közötti időszakban a heti rendszerességgel szentmisére járók aránya stabilan 45% körüli volt. Ugyanez az arány a II. Vatikáni Zsinat alatt (1962-1965) és az azt követő időkben folyamatosan csökkent az egyházbeli újítások okozta zavar miatt.

Miután a zuhanórepülés a 2000-es évekre megállt, Ferenc pápa kinevezése után az arányszám ismét csökkenni kezdett, ráadásul rohamosabb mértékben még az 1970-es években tapasztaltaknál is.

A Gallup az 1950-es évektől kezdve minden évtized közepe táján készít templomlátogatási statisztikákat. A cég a felméréseket nem készíti el minden évben, így pontos éves kimutatásokat tőlük nem ismerünk.

A Gallup kimutatások a templomlátogatók egyes társadalmi jellemzőit is megadják, így például az eredmények korcsoportokra lebontva is elérhetők. Benedek és Ferenc pápasága között a legnagyobb visszaesés a heti miselátogatásokban az 50-59 év közöttiek korcsoportjában következett be. Közöttük az arányszám 15 százalékpontnyit, 46%-ról 31%-ra esett vissza.

Az egyetlen korcsoport, ahol növekedés figyelhető meg a heti rendszeres miselátogatók arányában a 30-39 év közöttieké. Itt az arány 40%-ról 43%-ra nőtt. Minden más korosztályban azonban visszaesés figyelhető meg.

Ez az első alkalom, amikor a heti rendszeres miselátogatók aránya minden egyes korcsoportban 50% alattinak adódott. Ez azt jelenti, hogy most először mondható el, hogy az amerikai katolikusok többsége (minden korcsoportban) nem jár már heti rendszerességgel szentmisére.

A csökkenés a heti rendszeres templomlátogatók arányában csak a katolikusok között volt megfigyelhető ebben az időszakban. A protestánsok között az arányszám közel ugyanannyi maradt, mint a korábbi időszak felmérése során. Ezen eredmények alapján elmondható, hogy a katolikusok arányában bekövetkezett csökkenés nem szélesebb társadalmi jelenségekkel magyarázható, hanem kimondottan a katolikus egyházban zajló folyamatok tehetők érte felelőssé.

A Gallup statisztikái mellett nemrég a Pew Research Center katolikusok között végzett közvéleménykutatási eredményei is elérhetőkké váltak. Ezek minden tekintetben "növekvő elégedetlenség jeleit" mutatták a katolikusok között Ferenc pápaságával szemben.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba_carmarthen 2018.04.16. 00:38:52

Ők hozták létre és szították az aposztáziát...

2012.04.29 03:33
Amikor Dániel megkapta a próféciákat, azt mondták neki, hogy pecsételje le az Igazság Könyvét egészen az idők végéig, amíg a tartalma felfedhető nem lesz, és ennek most jött el az ideje.

Kinyilatkoztatások János Evangélistának is adattak, melyeket csak részben kapott meg, de néhány titkot megmutattak neki a hét Pecsétes Pergamentekercsben.

Ő azonban nem volt felhatalmazva a tartalom felfedésére. Ehelyett azt az utasítást kapta, hogy tekerje össze a tekercset, és egye meg, hogy a pecsétek ne töressenek fel, és a tartalma se kerüljön kinyilatkoztatásra, egészen eddig a korszakig. A tekercs lenyelése közben az emberiség egy vezérfonalat kapott.

Keserű az igazság megízlelése, amely félelmet okoz.
(....)

Az első titok abban rejlik, hogy a Szabadkőműves csoportok, melyek a középkorban alakultak, összeesküvést szőttek Isten, és minden Műve ellen.

Ők a gonosz iránt hűségesek. Az ő istenük, a Sátán, és ők büszkék arra, hogy a fekete misék által hódolnak neki.

Aztán ott van a Szentszék, amely e csoport részéről már 1967 óta heves támadás alatt van.

Ők Lassan beszivárogtak az Egyházamba, nemcsak a Vatikánba, hanem azon túl minden országba is.

Egyházam szándékos megfertőzése általuk azt eredményezte, hogy gonosz rémtetteket okoztak ártatlan áldozataiknak.

A pénz és a hatalom iránti szeretetüket nem lehet mással összehasonlítani, mint azzal az émelyítő odaadással, melyet a hazugság királyának, magának a Sátának mutatnak. Őt nyíltan és titokban, csoportokban imádják. Papok és más szent szolgák – beleértve a püspököket és bíborosokat is – csatlakoztak eme csoportok bizonyos köreihez.

A gonosz cselekedetek, amelyeken ők részt vesznek túl súlyosak ahhoz, hogy felfedjem nektek, de tudnotok kell, hogy emberi áldozatokat is bemutatnak a gonosznak azokban a templomokban, amelyeket azért építettek, hogy a Szentmiséken a Szent Eukarisztiát mutassák be.

Ez a csoport oly elővigyázatosan rejti el valódi tevékenységét az igaz és szent papok, püspökök, bíborosok és más szent szolgák elől, miközben aljas cselekedetet követ el.

Ők olyan kegyetlenséggel gyűlölik Istent,- hogy az sokkolna benneteket. Az a hatalom, amelyet a sátán adott nekik azt jelentette, hogy gonoszságaikat, kapzsiságukat, bujaságukat és szexuális elferdüléseiket követőik minden országban üdvözölték.

Ők személyes jelek által köszöntik egymást, hogy megmutassák egymás iránti hűségüket.(...)

Ők hozták létre és szították az aposztáziát (hitehagyás), amely már az egész világon jelen van.

Ezt azáltal valósították meg, hogy behatoltak Egyházamba.

***Tudod már, miért jöttem el hozzád? Nézd, most tudtodra adom, mi van megírva az igazság könyvében.***.Dán10,19

2013.04.16 20:40
Egyházam számára elkezdődött a Kálvária- hegy megmászásának elvszenvedése, amint az meg volt jövendölve. Mindazoknak, akik az Én Nevemben beszélnek, akik szeretnek Engem és tisztelik Tanításaimat, most szembe kell nézniük ezzel a gyötrelmes úttal Szent Szavam megvédése érdekében.

Amint a pogányság végigsöpör a Földön, Isten Igéjét szét fogják szaggatni. Mindazoknak mondom, akik követnek Engem, hogy emelt fővel járjatok. Soha ne mondjatok le az Igazságról, amikor mások arról akarnak meggyőzni benneteket, vagy arra akarnak rábeszélni titeket – beleértve családotokat és barátaitokat is -, hogy forduljatok el Szent Szavamtól, melyet a Földön eltöltött időm során adtam nektek. Nem szabad gyengítenetek azon szándékotokat, hogy hűségesek maradjatok Hozzám. (...)

Az Én Szeretetem elég erős lesz ahhoz, hogy átölelje azokat, akik össze fognak zavarodni ezekben az időkben. Isten minden gyermekét elérem majd, akik keresnek Engem, nem számít, hogy mennyire megfeketedett a lelkük. A zűrzavar közepette megismertetem végre magam, és Lelkem végigsöpör majd a Földön, éppen akkor, amikor az emberek már azt hiszik, hogy ennél többet nem tudnak elviselni.

Ne feledjétek, hogy Én vagyok az Első és az Utolsó, semmi sem győzedelmeskedhet Felettem, mert Én Mindenható vagyok;

és amikor úgy érzitek, hogy a gonoszság már nagyon nyomasztó, melyet Isten ellenségei okoznak a világnak, tudnotok kell, hogy Én itt vagyok.

Azért engedem meg ezt a szenvedést, ezt az utolsó üldöztetést, mert ez a végső fegyver a fenevad ellen.

Enélkül ő ellopná a világ lakossága többségének a lelkét.

Ez a lelkekért folytatott harc sokkolni fogja azokat, akik valóban szeretnek Engem, mert tanúi lesztek a gonoszságnak, mely azokban az emberekben lesz látható, akiket ti jónak tartottatok.

A Sátán minden követ meg fog mozdítani és minden lelket fel fog használni, különösen azokat, akik Hozzám közel állnak, annak érdekében, hogy ők hátat fordítsanak Tanításaimnak. Miközben a csata már javában tombol, a megtéréseknek köszönhetően milliárdok lelkét fogom megmenteni ezen a Küldetésen keresztül.

***Tudod már, miért jöttem el hozzád? Nézd, most tudtodra adom, mi van megírva az igazság könyvében.***.Dán10,19

Never 2018.04.16. 09:01:06

Könnyen lehet, hogy valójában csak őszintébbek lettek az emberek. A Hartford Institute of Religion Research vizsgálatai szerint bár közel 40 % mondja magát templomba járónak, valójában csak 20% körül jár tényleg minden vasárnap templomba. A trendeket nézve pedig a csökkenés már jóval I. Ferenc pápasága előtt drasztikus mértékben megindult - méghozzá ha az Egyesült Államokat nézzük, akkor nem az ateizmus vagy a teljes vallásmentesség felé, hanem a (főként protestáns) mega-egyházak felé, amelyek I. Ferenchez képest is jelentősen liberálisabb elveket vallanak. vanguardministries.org/wp-content/uploads/2017/06/2015-Megachurches-Report.pdf Ezek adatok, nem pedig vélemények - talán ezen kellene elgondolkodni.
süti beállítások módosítása