Infografika a német interkommúnió-botrányhoz
2018. július 12. írta: Katolikus Válasz

Infografika a német interkommúnió-botrányhoz

Az alábbi térkép a németországi katolikus egyház 27 egyházmegyéjét mutatja, azonos színnel jelölve az egy érseki központ alá tartozó egyházmegyéket (az érseki központokat kettőskeresztek jelölik).

A térképen sárga kerettel jelöltük annak a 10 egyházmegyének a nevét, amelyek 2018. július 12-éig bevezették az interkommúniót a katolikus házastársú protestánsok számára.

A német püspöki konferencia interkommúnió-dokumentuma ellen a szentszéknél panaszt emelt Köln bíboros érseke, Bamberg érseke, valamint Augsburg, Eichstätt, Görlitz, Regensburg, és Passau püspökei. Közülük a bambergi érsek a dokumentuméinál szigorúbb feltételekkel ugyan, de már engedélyezte az interkommúniót.

A kép kattintásra nagyobb méretben is megtekinthető.

A legutóbbi cikkünk a témában IDE KATTINTVA elérhető.

A teljes cikklistánk a német interkommúnió-botrány lefolyásáról, az elejétől július 12-éig IDE KATTINTVA található meg.

interkommunio_botrany_infografika_20180712.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

quintius 2018.07.18. 09:58:30

Mi lesz akkor, ha egy püspök, aki engedélyezte az interkommuniót, távozik a hivatalából, az utóda viszont meg akarja tiltani? Lesz rá lehetősége? Személyfüggő lenne a gyakorlat és a mögöttes tanítás?
süti beállítások módosítása