Vizsgálatot és találkozót kér a pápától Viganò érsek vallomása kapcsán az amerikai püspöki kar elnöke
2018. augusztus 28. írta: Katolikus Válasz

Vizsgálatot és találkozót kér a pápától Viganò érsek vallomása kapcsán az amerikai püspöki kar elnöke

ap_17317742318740.jpgHétfőn közleményben tájékoztatta a nyilvánosságot az Egyesült Államok katolikus püspöki konferenciájának elnöke, a texasi Galveston-Houston érseke, Daniel DiNardo bíboros arról, hogy az USA egykori pápai nunciusa, Carlo Maria Viganò érsek vallomása kapcsán tisztázó vizsgálatot és találkozót kér Ferenc pápától. [FRISSÍTÉS 08.29: Az alábbi idézetet az első mondattal kibővítettük.]

[M]egerősítem a felhívásomat egy azonnali és alapos vizsgálatra arról, hogyan lehetett az, hogy egy püspöktestvérünk súlyos erkölcsi vétkeit ilyen sokáig tolerálták, és hogy igazolhatóan semmilyen akadályt nem gördítettek az előmenetele elé. Carlo Maria Viganò érsek levele különösen fókuszba helyezi és sürgetővé teszi ezt a vizsgálatot. A benne feltett kérdések olyan válaszokat érdemelnek, amelyek meggyőzőek és bizonyítékokon alapulnak. Ilyen válaszok nélkül ártatlan embereket feketíthetnek be hamis vádak, a vétkesek pedig a múlt bűneit ismételten elkövethetik. Buzgón keresem a lehetőséget egy találkozóra a Szentatyával, hogy megnyerjem a támogatását a cselekvési tervünkhöz.

- hangzik a közlemény releváns részlete.


Kapcsolódó cikkeink:
- Kitálalt a korábbi pápai nuncius: Ferenc pápa fedezte McCarrick bíboros szexuális visszaéléseit
- Strickland püspök: Viganò érsek állításai hitelesek, alapos vizsgálat kell, hogy legyen rájuk a válasz!
Cikklistánk a McCarrick-Viganó ügyről

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása