Kameruni püspök: A fiatalok terén Afrika a példa
2018. október 24. írta: Katolikus Válasz

Kameruni püspök: A fiatalok terén Afrika a példa

2018-10-24-youth_synod_african_bishop.jpg"A templomaim kipukkadnak, nincs annyi hely, hogy a fiatalokat befogadjuk. És a legrövidebb szentmisém is körülbelül két és fél órás." - nyilatkozta a kameruni Mamfe püspöke, Andrew Nkea Fuanya az ifjúsági szinódus keretében október 24-én rendezett sajtótájékoztatón.

"Az emberek azt kérdezik tőlem: 'Mitől vannak tele a templomaid?'" - tette hozzá. Fuanya püspök szerint mindez három dolognak köszönhető: a családoknak, a közösségeknek, és a hagyományos értékeknek.

"Afrikában a család nagyon, nagyon erős intézmény. Olyan kultúrából jövünk, amiben a hagyomány az egyik nemzedékről a másikra öröklődik." - magyarázta a püspök.

A hagyományos értékeink még mindig az Egyház értékeinek felelnek meg, ezért a hagyományt a fiataljainknak felhígítatlanul és tisztán adjuk át.

A kérdésre, hogy mit szólna ahhoz, ha a szinódus munkadokumentumához hasonlóan a záródokumentum is tartalmazná az "LMBT" kifejezést, a püspök azt mondta:

"Nem szavaznék meg egyetlen olyan cikkelyt sem, ami az 'LMBT' kifejezést tartalmazza." Mint magyarázta, az egyházmegyéje fiataljainak "99,9 százaléka odaállna az ajtóm elé, és azt kérdezné: 'Ez meg micsoda?'".

Az Egyház által tanított doktrínák tekintetében nem arról van szó, hogy ezen a szinóduson új tanítást próbálunk kitalálni. Jézus az út, az igazság, és az élet. Nem képviselhetünk olyan álláspontot, ami ellentmond az Evangéliumoknak.

- tette hozzá a kameruni püspök.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása