Terence Hill: "Gyakorló katolikus vagyok."
2019. október 16. írta: Katolikus Válasz

Terence Hill: "Gyakorló katolikus vagyok."

A katolikus hite gyermekkora óta formálja, Assissi Szent Ferenc pedig példakép a számára. A színészi karrierje során visszautasította azokat a szerepeket - köztük az akcióhős Rambóét - amelyekről úgy érezte, ellenkeznek a keresztény értékekkel. A hite különös érték és rendkívül személyes dolog a számára. Terence Hillel az osztrák Missio oldal jelentetett meg interjút.

2803-terence-hill-1260-terence-hill-39289778-1260-840.jpg"A kapcsolatom a vallással nagyon személyes, bensőséges kapcsolat: boldog, komoly, akár még haragos is. Azt hiszem nehéz beszélni róla, mert olyan kapcsolatról van szó, amit meg kell tapasztalnod."

"Sok éve gyakorlom az Isteni Irgalmasság tiszteletét. Egyszer egy repülőtéren is feltartottak, amiért rengeteg kegykép volt a bőröndömben. A határőség felismert, és azt hitték, fegyvert rejtegetek alattuk."

"A színészek egyfolytában vitatkoznak, és aztán otthagyják egymást. Velem és Bud Spencerrel ez másként volt: mi sohasem irigykedtünk egymásra, és sohasem filmeztünk csak a pénzért. Jól éreztük magunkat, és egy életen át barátok voltunk."

"Az édesapám gyerekkoromban egy könyvet olvasott nekem Szent Ferencről. Ő a példaképem. Azóta vagyok hívő."

Terence Hill, azaz Mario Girotti 1939. március 29-én született Velencében. Sok éven át a családjával Drezdában éltek, ahonnan az édesanyja származott. A mai napig emlékszik a háború végi súlyos légicsapásokra, amelyek Drezdát érték. Sokáig rémálmai voltak miattuk, és a mai napig elborzad az erőszaktól. Kalandkereső típusnak tartják, különösen a Bud Spencerrel játszott filmes szerepei miatt. Spencerhez a haláláig mély barátság fűzte. Terence Hillt azonban közel 20 éven át Matteo atyaként is megismerhettük: a papként, aki sorozatban oldja meg a bűnügyeket egy rendőr barátjával.

"Olyanoknak kell lennünk, mint egy vitorláshajó kapitánya. Nem mi vagyunk a szél. Mi csak a hajósok vagyunk. Minden erőnket latba vethetjük, hogy a hajót irányba tartsuk, de a szél ereje nem mi vagyunk."

"Hoztam olyan szakmai döntéseket, amelyeket mások oktalannak tartottak. Nagy pénzeket utasítottam vissza, viszont boldog voltam. Ezért tudok ma hiteles lenni Matteo atyaként."

"Gyakorló katolikus vagyok. Nem sokszor beszélek róla, mert a hit számomra értékes és rendkívül személyes dolog."

"Milyen gyengék vagyunk, hogy nem tudunk megbirkózni az igazsággal! Szórakoztatásra vágyunk, nem az igazságra."


(Kép: Terence Hill "Don Camillo" szerepében)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2019.10.17. 23:23:36

Rendkívül sok örömet okozott a filmjeivel. Egy jelenetére sem emlékszem - pedig rengeteg filmjét megnéztem -, amelyben egyházellenes vagy erkölcstelen lett volna.
Valaki emlékszik ilyenre?

Gratia Copiosa 2019.10.19. 13:28:58

Magyarorszagon 300 ezer gyakorlo katolikus van. Ennyien gyonnak. Viszont magukat katolikusnak gondolok millioan es millioan szavaznak kommunistakra es koztorvenyes kultur-marxista--iszlamista-globalista-anarcho syndicalista potencialis es de facto koztorvenyes baloldali bunozokre. Jelzem katolikus bun terhe mellett nem megy el szavazni. Maganvelemenyem szerint bun terhe mellett szavaznak az elobb felsorolt bunozokra, akik raadasul bizonyitottan tobbszoros haza arulok, amiett penzt kaotak ez folyamatosan finanszirozzak kulfoldrol.

kritizator 2019.10.28. 17:41:45

@Otido: Na és az a sok-sok pofon, az smafu?

kritizator 2019.10.28. 17:43:50

@Gratia Copiosa: és legalább ennyien szavaznak koztorvenyes, jobboldali(?) , magukat kereszténynek valló gazemberekre, ld. Borkai, Mészáros stb.
süti beállítások módosítása