"Keresztutat" járt Rómában a pán-amazóniai szinódus résztvevőinek egy csoportja
2019. október 19. írta: Katolikus Válasz

"Keresztutat" járt Rómában a pán-amazóniai szinódus résztvevőinek egy csoportja

2019-10-19-pachamama.jpg"Keresztutat" járt Rómában szombat reggel a pán-amazóniai szinódus több, mint 250 püspök, pap, szerzetes, és laikus résztvevője. Az Angyalvár lábától a Szent Péter térig haladt ájtatosság 14 állomásának mindegyike Amazónia egy-egy helyi régióját jelenítette meg. A résztvevők az imádságra drapériákkal és táblákkal vonultak fel, amelyeken kifejezték szolidaritásukat az amazóniai térség bennszülött lakossága felé.

Az eseményen szolidaritásból észak-amerikai és kanadai indián képviselők is megjelentek, a felvonulás pedig egy lakota indián szertartással vette kezdetét. Ennek keretében a megjelenteket zsályából készült füstölővel "megtömjénezve" és sastollakkal megérintve "áldották meg". A füstöt a résztvevők a kezükkel igyekeztek magukhoz terelve belélegezni.

A szertartáson egy kenuba helyezve ismét körbehordozták azt a mezítelen, várandós női szobrot, amelynek az elmúlt napokban többféle, ellentmondásos értelmezése is született. Egy a szobrot a római Santa Maria in Traspontina templomban kiállító perui pap szerint az "az Amazóniai Szűzanyát" és magát Istent is ábrázolja, aki "egyszerre Atya és Anya". A szobor a pán-amazóniai szinódus tárgyalótermében kihelyezett változatára egy amazóniai püspök azt állította a szinódus sajtótájékoztatóján, hogy az "a termékenységet, a nőt, az életet" szimbolizálja, amelyek mindegyike jellemző az amazóniai térségre, és ragaszkodott ahhoz, hogy a faragvány értelmezéséhez "szükségtelen bármiféle kapcsolatot teremteni Szűz Máriával vagy egy pogány elemmel". A szinódus több újságíró kommentátora ugyanakkor a női alakot - az ábrázolása alapján - az amazóniai bennszülöttek "Pachamama" ("Földanya") termékenység-istennőjével azonosította.

A keresztút alatt nemcsak a kenut és a szobrot, de a szintén több helyszínen feltűnt szivárványszínű halászhálót is körbehordozták. A keresztút állomásain ezeket, és egyéb más bennszülött tárgyakat a résztvevők által formált kör közepére helyezték. A keresztutat gitár, törzsi dob, és más húros hangszerek zenéjével kísérték.

Az ájtatosság a római Santa Maria in Traspontina templomban ért véget, ami a pán-amazóniai szinódus kezdete óta napi szinten meghökkentő szertartások (lásd még ITT, ITT, ITT, és ITT), provokatív személyek, és egy furcsa kiállítás gyűjtőhelye.

Videófelvétel az eseményről:

(Forrás: ChurchMilitant.com)


Kapcsolódó cikkünk:
Pogány "ökológiai szertartást" mutattak be a vatikáni kertekben

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba carmarthen 2019.10.21. 03:30:48

És te , aki tömjént égetsz a vadállat előtt, miképpen jöhetsz hozzám, léphetsz szentélyembe, mutatkozhatsz trónom előtt e szavakkal: "Biztonságban érzem magam, és vagyok olyan hatalmas, hogy minden királyságot megdönthetek. Biztonságban vagyok, és így továbbra is elkövethetem ezeket az utálatos tetteket. Senki sem látott meg engem."

Én azonban láttalak. Láttalak téged, és meg foglak mutatni a nemzeteknek... Nézd, mennyire meghamisítottad tieid hazug tollával törvényemet és Oltáriszentségem alapítását!

Még mindig azt mondod: "Hiszen nem lát engem Krisztus." Miképpen lehetséges, hogy te, aki azt állítod, hogy látsz, nem veszed észre, és nem ismered fel Megváltódat és örökségedet? Nálad még a vakond is jobban lát, mert felismeri lakhelyét.

Jöjj és bánd meg bűneidet! Vagy talán képtelen vagy a bánatra? Hullass szemedből könnyeket és tarts bűnbánatot! Jöjj, bánd meg teljes szívedből bűneidet, én gyengéden átalakítalak, és megbocsátom, amit elkövettél.

Ne sértsd meg többé Szentlelkemet! Megvetem a gőgöt és a fennhéjázást, de ha megbánod, nem kell félned.

Látod? Megváltód nyújtja feléd a kezét! www.tlig.org/hu/humsg/hum1031.html

csaba carmarthen 2019.10.21. 03:42:36

A Szent Isten, aki a papságot adta neked és királyi ruhával ékesített, aki a tekintély jeleivel látott el téged, hogy legeltesd nyáját, most mint apa szól fiához:

"A vadállat vagyonából semmit sem örökölsz, fiam, de tőlem, a te Uradtól örök életet kapsz: Én vagyok a te osztályrészed és a te örökséged."

Hallom-e tőled ez áldott szavakat: "Örömtől ujjongok az Úrban! Háromszorosan Szent Istenemben örvend a lelkem, mert az üdvösség ruhájába, istenségébe öltöztetett engem. És mint a vőlegény, aki menyasszonyát ékesíti, soha nem hervadó koszorúval koronázott. Mint ékszerekkel díszes menyasszonyt, úgy ruházott fel ékszereivel.
Gyönyörködjön most bennem Háromságos dicsőségében az én Istenem! Szívemben és csontjaimban virágozzék ki a Tavasz11! Mennyire örvendez a lelkem az Ő istenségében, ami annak a jele, hogy átistenített engem.12

Te, aki minden esztendőben felékesíted a Földet, életet adsz szárazságának, és sokszínű virágágyássá változtatod, jöjj, ékesítsd fel szívemet és változtasd tavasszá, hogy örömükben így kiáltsanak az angyalok:
"Nézd! Jahve tavasza van benne! Most a teremtés Vőlegénye beléphet kertjébe, az Ő Paradicsomába. Most az Urak Ura örvendezhet benne, és csodálattal szemlélheti saját tükörképét. A Magasságbelit megilleti a szépség és a dicsőség. Dicsőség ruhája, ne késlekedj: Öltöztesd királyi bíborba gyermekedet!"13
Méltóztass kegyesen meghallgatni engem, szabadíts meg nyomorúságos testemtől és mindattól, ami az én birodalmam volt, ami hatalmában és rabságában tartott ezen a Földön.

Eljövök trónod elé, hogy szeretetem jeléül felkínáljam Neked a szívemet14, az egyetlen dolgot, ami az enyém.

Ó, imádandó Vőlegény, változtasd szívemet tiszta szívvé, és isteníts át [részesíts isteni természetedben] a Szentlélek Isten, a Parakletosz isteni hatalma által! Ragyogtasd fel bennem Őt, mint a Parúsziát15, akkor élni fog lelkem és dicsőíteni fog Téged, a Háromságos Egy Istent."

Akkor én, Jézus Krisztus, így fogok neked válaszolni: "Megjutalmazom alázatodat, és hagyom, hogy feleméssze önmagát az átok. Az már nem lesz többé a te sötét társad, mert te szeretetre váltottad a bűnt, világosságra cserélted a sötétséget... www.tlig.org/hu/humsg/hum1031.html

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2019.10.24. 07:26:00

Ez valami politikai demonstráció?
Mert nem keresztútnak hangzik.
süti beállítások módosítása