Furcsaságok a Földanya-szobrok körül
2019. október 29. írta: Katolikus Válasz

Furcsaságok a Földanya-szobrok körül

san-pietro-le-statuette-rinvenute-dai-carabinieri-1.jpgAz osztrák kath.net beszámolt róla, a LifeSiteNews pedig a saját forrásával is megerősítette: a pán-amazóniai szinódus pénteki ülésén több püspök is jelezte, hogy nem fog résztvenni a szinódus Szent Péter Bazilikában tartott zárómiséjén, ha ott kihelyezésre kerülnek a Teveréből kihalászott Földanya-szobrok.

A szobrok végül valóban nem is lettek kihelyezve az október 27-ei szentmisén. Ahogy a vatikáni sajtóiroda igazgatóhelyette, Cristiane Murray elmondta, azokat a szinódus üléstermében hagyták.

A folyóba dobott öt szoborból az olasz csendőrség hármat tudott visszaszerezni. Ezekről a csendőrség hivatalos fényképet is közölt (lásd a kezdőképet). Egyes kommentátorok a kétségüket fejezték ki, hogy a képen valóban a folyóba dobott Pachamama-szobrok láthatók-e, mivel az elkövetők videóján látható öt szobor közül csak egy kisebb a többinél, az viszont egészen sötét színű fából készült.

A gloria.tv és a Regina Magazine arra is felhívta a figyelmet, hogy bár a Pachamama-szobrok nem voltak jelen a zárómisén, ennek a kultusznak a ma divatos vasárnapi New Age szeánszain a templomukban található "oltárkő" jobb oldalára egy tál földet helyeznek, amely odahelyezve a szertartáson Pachamama Földanya-istennőt jeleníti meg.

Egy ilyen szertartáselemre viszont a Szent Péter Bazilikában vasárnap tartott zárómisén is sor került. A szentmise felajánlás részében laikus hívek bort, kenyeret, és egy tál zöldnövényekkel teli földet vittek Ferenc pápához. Ahogy a Vatican News felvételén látható, míg a bort és kenyeret az oltár mögé viszik, addig Ferenc pápa a tál földet az oltár jobb oldalára helyezteti. A tál a szentmise hátralévő részében végig az oltáron maradt.

5i4p3vn72r7u4rv4talua3vrw4rv4talua3vt.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2019.10.29. 13:39:02

Most van itt az ideje még többet imádkoznom az Egyházért és a Szentatyáért.

Gratia Copiosa 2019.11.04. 16:33:41

Meg van a derek tettes, mert nem akart anonimitasba burkolozni, vallalja a kovetkezmenyeket. John Weston keszitett vele interjut, a Lifesitenews.com illetve a youtube-on meg lehet nezni Breaking: Men who threw Pachamama idol into Tiber. Osztrak, tiszta arcu, 26 eves, friss hazas, elkotelezett katolikus. Sokan helyeslik amit tett, kozte Schneider puspok es Brandmuller biboros. Erdemes megnezni ezt a fiatalembert, jo lenne ha magyar lenne. Meg lehetne hivni az Eucharisztikus kongresszusra. Nem ertem kristalytisztan, hogy ertendo az eucharisztia a protestansoke is, brossura fejtagitas, erzekenyites, mozgalmi jelmondat, vagy "csupan" hitigazsaggal helyettesitik Pacha-mamat az amazonasi csonakban.
süti beállítások módosítása