A lett nemzeti hírügynökség hamisította meg a rigai érsek állásfoglalását a homoszexuális együttélésekről
2020. december 27. írta: Katolikus Válasz

A lett nemzeti hírügynökség hamisította meg a rigai érsek állásfoglalását a homoszexuális együttélésekről

December 22-én a La Nuova Bussola olasz katolikus híroldal közlése nyomán mi is arról adtunk tájékoztatást, hogy Riga érseke a házasságon kívüli együttélések, köztük a homoszexuális párok együttéléseinek törvényi elismerését kérvényezte a lett parlament egyik meghallgatásán. Az erről szóló beszámolót, amelyet egy elvileg hiteles forrás, a lett nemzeti hírügynökség (LETA) tett közzé, számos világi és katolikus oldal is átvette. A hír azonban, ahogyan azt a LETA közölte, hamis volt.

zbignevs-stankevics-large.jpgZbigņevs Stankevičs rigai érsek (a képen) több orgánummal is igyekezett felvenni a kapcsolatot, hogy tisztázza a történteket (egy tisztázó cikk a lett püspöki kar híroldalán is megjelent). Ahogy azt a La Nuova Bussola-nak elmondta, a beszéde, amelyet december 15-én a lett nemzeti parlament társadalmi ügyekért felelős bizottsága előtt mondott el, teljesen más hangvételű volt, mint ahogy arról a LETA beszámolt, a célja pedig épp az volt, hogy a család fogalmának egyediségét vegye védelmébe az LMBT-lobbival szemben.

Stankevičs érsek szerint a LETA hamis beszámolója a parlamenti beszédéről

erkölcsi károkat okozott nemcsak személyesen nekem, de az egész Egyháznak, amelynek püspöke vagyok.

Arról, hogy mi zajlik épp Lettországban, az érsek így nyilatkozott: "Ahogy Nyugat-Európában 10-20 évvel ezelőtt, néhány éve itt is háború zajlik a természetes család ellen. A 2018-as választások óta Lettországnak nagyon széttöredezett parlamentje és kormánya van, és nagyon megerősödött az LMBT-párti jelenlét a politikában és a médiában."

Az érsek szerint emiatt a küzdelem a természetes rend védelmezői és az LMBT-mozgalom antropológiai forradalmát hirdetők között szélsőségessé vált, a homoszexuális együttélések törvényesítésének kérdése pedig a lett parlamentet is elérte. Novemberben a lett alkotmánybíróság kimondta, hogy az azonos nemű pároknak is joguk van a gyermekek után járó "apasági szabadsághoz", és arra kötelezte a parlamentet, hogy hozza összhangba a vonatkozó törvényt az ítélettel.

Erre reagálva adott ki nyílt levelet a lett katolikus püspöki konferencia december 14-én, amiben arra kérték az illetékes közjogi méltóságokat és parlamenti bizottságokat, hogy ne változtassák meg a természetes család és házasság definícióját.

A rigai érsek parlamenti beszédére ezután egy nappal, december 15-én került sor. Mint állítja, a püspöktársaival együtt olyan jogtechnikai megoldást kértek a parlamenttől, amely "nem érint ideológiai kérdéseket, és nem sérti a társadalom alapvető értékeit".

Ilyen megoldásként javasolta Stankevičs érsek a püspöki kar nevében, hogy a törvény biztosítson bizonyos jogokat - pl. lakásbérléssel, kórházi látogatással, más pénzügyekkel kapcsolatos jogokat - nem házasságban együtt élőknek is, köztük nevelőszülőség, idős vagy fogyatékos ember gondozása miatt együtt élőknek, vagy épp szerzetesi közösségben együtt élőknek is.

A püspökök ebben külön hangsúlyozták, hogy az érintett személyek együttélése ne az állam által "bejegyzett", hanem pusztán az adott személyek által "bejelentett" legyen. Ez utóbbi szerintük egy értéksemleges koncepció, ami nem jelentene az állam részéről olyan elismerést, amely a házassági együttéléshez lenne hasonlítható. A bejelentés ügymenete egyszerűbb is lenne, és ahogy más parlamenti csoportok már rámutattak, ehhez a közjegyzői, és nem a házassági és családügyi törvényt lenne szükséges módosítani.

A fentiek alapján a lett püspöki kar tiltakozását fejezte ki a LETA hírügynökségnél a koncepciózus hírközlésük miatt, és bizonyítékként az érseki beszéd felvételét is csatolva, a tudósításuk megváltoztatására kérték őket. A LETA a kérésnek eleget tett, átírva nemcsak a cikk tartalmát, de annak megdöbbenést keltő főcímét is. A La Nuova Bussola a helyzet tisztázódása után korrigáló cikket közölt, az eredeti tudósítást pedig törölte.

A KV Blog ezzel a cikkel kívánja a korrekciót megtenni. A korrekció tényére a december 22-ei cikkünkben frissítésként hívjuk fel a figyelmet, a történeti hitelesség és értelmezhetőség kedvéért ugyanakkor a cikk többi részét változatlanul hagyjuk.

A római Szentszék legutóbb 2003-ban erősítette meg, hogy katolikus személy nem kezdeményezheti, nem támogathatja, és nem is hagyhatja jóvá a homoszexuális együttélések törvényi elismerését. Az Egyház tanítása és a dokumentum érvelése egyértelműen kizárja a nem azonos neműek közötti élettársi kapcsolatok törvényi elismerhetőségét is.

(Forrás: LaNuovaBQ.it)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imre Zakarias 2021.08.15. 17:36:32

Sajnos a csúsztatások és a kétértelmű megjegyzések még jobban terjednek, mégpedig a hivatalos média közreműködésével, mivel az Igazság és a gazság közti ideológiai hadviselés egyre nagyobb méreteket ölt, világszinten! A két fogalom közt azért tettem különbséget, hogy ezzel is jelezem azt a hatalmas különbséget amely a Teremtő és teremtménye között fennáll, örökre! Mert sajnos nagyon sokan megfeledkeznek a lényegről, és egy-szintre emelik a teremtményt az Alkotójához! Ezt nyilván Lucifer sugallatára teszi minden követője, beleértve az általuk megfertőzött embereket is, akik nemzedékről-nemzedékre földi ügynökeivé váltak, vesztükre! Az tény, hogy a "sötétség órája" még nem ért véget, sőt a java ezután következik, de éppen ezért ÉBREDJ EMBER MÉLY ÁLMODBÓL!
Számunkra éppen ezért fontos, hogy ismerjük az Igazságot és tisztában legyünk azzal, hogy mely úton kell haladnunk a cél felé: Üdvösség, Örök Élet! Tehát egyértelmű, hogy a mai Apostolutódok felelőssége és megnyilatkozása lényegbevágóan fontos számunkra, elsősorban katolikusokként, és emiatt a hazugság atyjának is "ők" a célszemélyek, akiket minden módon és eszközzel igyekszik befeketíteni, hiteltelenekké tenni. Másképp fogalmazva, ha a tisztikar tagjait sikerül lejáratni, megrendül bennük a katonáik bizalma és akkor már könnyű prédává válhat az egész hadsereg! Ez a folyamat az utóbbi nyolc évben nagyon felgyorsult az Egyházban, igazolva a Jel 13,11 jövendölését! És ez is a legfőbb céljuk már évszázadok óta, tehát pár nemzedéket már fokozatosan támadva erőtlenné vált, mostanra már majdnem teljesen sikerült felülkerekedniük, az Egyházban is.
Mert ugyebár már politikai szinten övék a pálma harminc éve, a parlamentek, kormányok mint a birkák, követik a Vezérkost! Akinek van szeme, látja, füle hallja és értelme tiszta, meg tudja különböztetni a Jót a rossztól, a pelyvát a tiszta búzától! A szabadkőműves páholyok összehangolt tevékenységének eredményeként megtörtént a "rendszerváltás", Jel 13, 1-10. és mostanra világszinten, az Egyházat két-vállra fektette a Covid-19. Az hab a tortán, hogy "Ferenc pápa" kinek a malmára hajtja a vizet?
Tehát ideje felismerni azt a konkrét valóságot, hogy amely kormányok behódoltak a LMBT és hasonló modern áramlatoknak, szembementek Isten törvényével, a TÍZPARANCSOLATTAL, azon országok már nem csupán pogányokká, hanem a szó legszorosabb és igazi értelmében a sátán országává, birodalmává váltak! És nincs mentsége senkinek, akik ilyen képviselőket juttattak bársony székekbe, viselik következményét! Sőt magát az Egyházat is vétkes mulasztás terheli, mégpedig az által, hogy nem ismerte fel az idők jeleit és tagjainak lelkiismeretére bízta a választások alkalmával a "voksolást" az utóbbi harminc évben!
Pedig lett volna lehetőség, hogy egy ízig-vérig keresztény párt létrejöttén bábáskodjon, a szó legigazibb értelmében, és híveit valóban csak és kizárólag keresztény elvek mentén tevékenykedő politikusokat támogatva építsünk jelent és jövőt! Emiatt az ellenség "kovásza" megrontotta az egész társadalmat, amit nem sikerült a vörös sárkánynak megfertőznie, sikerült utódjának, a tengeri vadállatnak tönkre tennie, sőt még a keresztények többségét és megfertőzte! Sajnos napjainkban is vannak katolikus politikusok, sőt papok is, akik szabadkőműves eszmék terjesztői! Ezt a szentgyónásuk alkalmával lehet ellenőrizni! Ha??
Legalább most az utolsó órában ébredjünk fel és lássunk munkához, de tiszta lappal! A levitézlett "keresztény-demokratákat" hadd vigye a sodrás "nyárityomba jég-aszalni"! Vagy legalább a tisztító tűz legalján vezekeljenek az "idők végéig"! Mert rászolgáltak, visszaéltek bizalmunkkal!
Visszatérve a cikkre és a püspöki megnyilatkozásokra, az APOSTOLUTÓDOK végre vegyék a bátorságot és kövessék elődeik példáját, akik királyokat, sőt császárokat is megintettek, penitenciára köteleztek, ha továbbra is keresztények kívántak maradni! Vagy ha "őfelsége" elrendelte és kivégeztette, vállalták a vértanúságot, de nem váltak megalkuvókká, Júdásokká! Kezdve Keresztelő Jánossal, Márton Áron püspök úrig! Mert utána sajnos egyre hígabb lett a katolikus "leves" Erdélyben is, lecsó!
Igazolja a koronavírus sátáni terve, remekre sikerült, és sokan majdnem kivétel nélkül mind behódoltak az egyházmegyék világszerte a "rendelkezéseknek", megfeledkezve, hogy az Élet és halál Ura egyedül a Mindenható Isten!!! Elvétve találni olyan hívőt aki ellenállt a "rendelkezéseknek" és továbbra is nyelvre áldozik! De volt olyan pap, aki megtagadta a nyelvre áldoztatást, persze az "engedelmesség" nevében, lelke rajta! Ne feledjük, ez a jelenlegi "megpróbáltatás" tulajdonképpen csak a konkolyt és a tiszta búzát hivatott szétválasztani! Az Egyház az alapjaitól meg fog újulni és ragyogó lesz, hamarosan! Az mindenkinek személyes dolga, hogy elkezdi-e már most a nagytakarítás lelki-életében, vagy tovább halad az árral!
süti beállítások módosítása