Katolikus hitre tért egy pünkösdi-karizmatikus lelkipásztor a ChurchMilitant hatására
2017. május 10. írta: Katolikus Válasz

Katolikus hitre tért egy pünkösdi-karizmatikus lelkipásztor a ChurchMilitant hatására

e98da72be89739bcab91c80186d560d3.pngÁprilis 20-án szertartás keretében tért át katolikus hitre Joshua Mangels korábbi pünkösdi-karizmatikus lelkész, a felesége, és a gyülekezete 12 másik tagja. A megtérők az arizonai Tucson St. Melany templom bizánci katolikus közösségéhez csatlakoztak.

Mangels azután döntött a katolikus egyházhoz való csatlakozás mellett, hogy a ChurchMilitant online katolikus televízión Michael Voris S.T.B. videóelőadásait megnézte. "Sohasem hallottam ilyen világos beszédet annyi év alatt, amíg pünkösdista voltam." - nyilatkozta Mangels. A lelkésszel a televízió két részletben (itt és itt) közölt interjút.

Michael Voris előadásait és a ChurchMilitant oldal anyagait mi is jó szívvel ajánljuk. Voris The Vortex című napi videókommentár-sorozatából egyhez ("Minden nem katolikus pokolra kerül?" címmel), valamint a televízió egyik hitvédelmi videójához ("Miben más a templomod?" címmel) mi is készítettünk magyar feliratot, és ezeket az oldalunkon közzétettük.

A ChurchMilitant teljes hitvédelmi és hitoktatói videótárral rendelkezik, emellett napi hírösszefoglalót, valamint napi katolikus közéleti beszélgetős műsort is közöl (utóbbit The Download címmel), mindössze $10 havi előfizetési díjért (mai árfolyamon 2900 Ft/hó). Az előfizetős tartalmak mellett az oldal ingyenesen hozzáférhető videókat és cikkeket is közöl, amelyek legkönnyebben pl. a Facebook oldaluk kedvelésével követhetők.

A ChurchMilitant oldalt különösen ajánljuk angol nyelven tudó, továbbképzésre vágyó papoknak és papnövendékeknek. A ChurchMilitant egyházi személyeknek ingyenes hozzáférést biztosít az egyébként (laikusok számára) csak előfizetés ellenében hozzáférhető tartalmaihoz.

Amennyiben az olvasóink között lenne olyan klerikus, aki hozzáférést szeretne ezekhez a belső tartalmakhoz, vegye fel bátran a kapcsolatot a ChurchMilitant stábjával, vagy írjon privát Facebook üzenetet nekünk, és a hozzáférés megszerzésében akár mi is szívesen segítünk.

A ChurchMilitant televízió a katolikus hithez, az Egyházhoz és annak hagyományához, valamint mindenkori pápájához (így Ferenc pápához is) való feltétlen hűsége mellett sokat tesz az Egyház védelméért és tisztulásáért is. A televízió ennek szellemiségében nemrég "ellenállási" mozgalmat is életre hívott, amiben aktivistákat szervez, akik helyi plébániakerületekben a hit védelmét és terjesztését, valamint a harcot az Egyház külső és belső ellenségei ellen felvállalják. A televízió az önkéntes aktivista hálózat tagjai számára külön online továbbképző programot is működtet.

A ChurchMilitant "Ellenállás" mozgalma imájának magyar nyelvű fordítását ezúton megosztjuk, bátorítva mindenkit az imával vagy akár aktivizmussal való csatlakozásra:

Ima a Church Militant Ellenállás Mozgalmáért

Ó dicsőséges Szentháromság, minden létező forrása, könyörgünk, hogy jöjj a Te szenvedő Egyházad, a Második Személy örök menyasszonyának segítségére!

Az Anyaszentegyházat minden oldalról, még belülről is támadják a gonosz erői, akik az Ő pusztulását akarják.

Adj nekünk kegyelmet, bölcsességet, tudást és erőt, hogy ellenálljunk a támadásoknak! Lobbants minket lángra a Harmadik Személy ajándékaival, amelyeket a bérmálás szentségében kaptunk!

Őrizz meg minket a küzdő egyház harcosaiként a megszentelő kegyelem állandó állapotában, hogy az akaratunk a Tiédhez igazodjon!

Szent és Áldott Szűz Mária, az Egyház Édesanyja, jöjj és védelmezd gyermekeidet! Segíts minket ellenállni a gonosz minden mesterkedésével szemben, amik annyira kínozzák gyermekeidet!

Szent Péter és Szent Jakab, mint szent apostolok, mindketten arra tanítotok minket az írásaitokon keresztül, amelyeket a Harmadik Személy sugalmazott, hogy álljunk ellen az ördögnek. (1 Péter 5,9; Jakab 4,7)

Mi ezúton kötelezzük el magunkat e szent tanítás mellett, hogy ellenálljunk az ördögnek - elsősorban önmagunkban, és mindenhol, ahol a démonnal a lelkünkön kívül találkozunk - leginkább is annak, amelyik az Egyházba beférkőzött.

Ezt az imát az Isteni Gondviselés iránti teljes bizalommal végezzük, teljes bizonyossággal afelől, hogy minden gonoszt Te engedsz meg, hogy nagyobb dicsőséget mutass nekünk, és nagyobb jót hozz elő.

A küzdő egyház, mint minden időben, egyesíti imáit és törekvéseit a szenvedő egyházzal és a győzedelmes egyházzal, ahogy várjuk az egyesülést az örökkévalóságban folytonos dicsőségben Teveled, Szentháromság.

Amen.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása