Újabb osztrák püspök írta alá a püspökök "hitvallását"
2018. február 05. írta: Katolikus Válasz

Újabb osztrák püspök írta alá a püspökök "hitvallását"

dvspkp2xcaa57fl.jpgAz ausztriai Feldkirch emeritusz püspöke, Elmar Fischer a püspökök "hitvallásának" legújabb aláírója. Vele együtt az Amoris Laetitia püspöki korrekciójának szánt hitvallást immár kilenc püspök és egy bíboros írta alá, köztük Fischer mellett egy másik osztrák püspök, Andreas Laun is.

Mint ismeretes, a hitvallás egyik eredeti szerzője, Athanasius Schneider püspök nemrég felhívást intézett a világ püspökeihez, kérve őket a csatlakozásra. Ahogy a püspök egy interjúban elmondta, a világ összes püspökéhez eljuttatták a hitvallást. "Most már a püspökön múlik, hogy nyilvánosan megjelentessenek egy hasonló Hitvallást vagy csatlakozzanak a miénkhez." - mondta Schneider.

Elmar Fischert 2005 júliusában XVI. Benedek pápa szentelte püspökké. 2011-ben, a 75. életévét betöltve vonult nyugalomba a feldkirchi egyházmegye éléről.


Kapcsolódó:
- Bővülő cikklistánk az "Amoris Laetitia"-válság 2017. decemberében kezdődött eszkalálódásáról

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása