A Szentszék letiltotta a pápai korrekció weboldalának elérését a Vatikán számítógépeiről
2017. szeptember 25. írta: Katolikus Válasz

A Szentszék letiltotta a pápai korrekció weboldalának elérését a Vatikán számítógépeiről

A tiltás miatt vatikáni IP-címről nem lehet elérni a korrekció weboldalát

5ea5232dfa37c3020aa421ba65518a0e.jpgA Szentszék kommunikációs titkársága letiltotta valamennyi vatikáni számítógép hozzáférését a correctiofilialis.org weboldalhoz. "A hozzáférés a látogatni próbált weboldalhoz az intézmény biztonsági előírásai alapján letiltásra került." - a korrekció weboldala helyett ez az üzenet fogadja mindazokat, akik azt vatikáni IP-címmel rendelkező számítógépről próbálják megnyitni. Az oldal a Vatikánon kívülről szabadon elérhető.

A weboldalon szeptember 23-án 62 katolikus pap és tudós tette közzé a Ferenc pápának szóló levél formájában megírt korrekcióját. A korrekció aláírói szerint Ferenc pápa a 2014 és 2015-ös püspöki szinódusokhoz fűzött Amoris Laetitia apostoli buzdítása egyes pontjaival, valamint egyéb más, hivatkozott szavaival, tetteivel, és mulasztásaival "eretnekségek terjedését" segítette elő. Az aláírók a korrekciójukban hét ilyen konkrét "eretnek propozíciót" soroltak fel.

A korrekció a pápával szemben tiszteletteljes hangot használ, elismeri mind Ferenc pápa elsőségét az Egyházban, mind a pápai tévedhetetlenség katolikus tanát. Az aláírók, elismerve az erre vonatozó felhatalmazásuk hiányát, tudatosan elzárkóznak attól, hogy megítéljék a Szentatya "vétkességét" az eretnek propozíciók terjedésében, vagy azt, hogy Ferenc pápa részéről "az eretnekség bűne elkövetésre került-e".

A korrekcióról további részleteket a tegnapi napon közzétett összefoglalónkban közöltünk.

(Forrás: ansa.it, Lepanto Insititute)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása