Íme a Luthert és a reformációt ünneplő vatikáni bélyeg látványterve
2017. november 01. írta: Katolikus Válasz

Íme a Luthert és a reformációt ünneplő vatikáni bélyeg látványterve

pope_francis_luther_1_810_500_55_s_c1.jpgNem kis meghökkenést keltett, amikor a Vatikán postabélyegek kiadásáért felelős hivatala idén januárban bejelentette, hogy a reformáció 500. évfordulójának emléknapjára, október 31-ére, új bélyeg kiadására készülnek Luther Márton és a reformáció tiszteletére.

A tegnapi napon a Vatikánban meg is történt a bélyeg látványtervének nyilvános ismertetése. A látványterv az alábbi képünkön látható:

screen_shot_2017-10-31_at_11_21_04_am_645_486_55.jpgAz 1 eurós névértékű bélyeg Luthert Krisztus keresztje alatt térdelve ábrázolja, kezében a Szentírással, amit a kereszten függő Krisztusnak ajánl fel. A kereszt jobb oldalán eközben Luther munkatársa, Philipp Melanchthon térdepel. Ő, hasonló mozdulat közben, a kezében az Ágostai Hitvallást tartja.

A kereszt és a térdeplő "reformátorok" hátterében Wittenberg városának látképe látható.

A bélyeg november 23-án kerül forgalomba.

Vatikán állam bélyegeire mostanáig szentek képei kerültek. Ez első precedens, hogy a Vatikán az Egyház által kiközösített személyeket, és az Egyházzal való szakítás eseményét tiszteli meg egy hivatalos bélyegével.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magdolna Magdolna 2017.11.03. 19:01:27

Számos "vegyes házasság" létezik és működik. Alapvetően nehez lehet mindkét fél számára. Attól tartok, hogy Ferenc pápa "ökumenikus" megnyilvánulásai inkább megosztóak ezen kapcsolatokban, semmint könnyebben hordozhatóvá tennék az amúgy is jelen lévő hitbéli különbségek szeretetben való közös elviselését
süti beállítások módosítása