Díjat vehetett át a Vatikáni Kertekben a Francesco film rendezője
2020. október 23. írta: Katolikus Válasz

Díjat vehetett át a Vatikáni Kertekben a Francesco film rendezője

Egy nappal azután, hogy a "Francesco" film nagy médiavihart kavart, amiért benne Ferenc pápa a homoszexuális együttélések törvényesítése mellett állt ki, a film rendezője a Vatikáni Kertekben vehette át alkotásáért a "Kinéo Film az Emberiségért" díjat.

screenshot_2020_10_22_at_180702.pngA díjátadón több vatikáni hivatalnok is részt vett, köztük Paolo Ruffini, a Szentszék kommunikációs dikasztériumának prefektusa, és Msgr. Lucio Adrian Ruiz, a dikasztérium titkára. A díjátadót követően egyikük sem vállalta, hogy a jelenlévő újságírók kérdéseire válaszol, ahogy a vatikáni sajtóhivatal sem reagált ezidáig még semmit a filmalkotásra.

A Kinéo filmdíjat az olasz kulturális minisztérium alapította 2002-ben. A díjat a Velencei Filmfesztiválon szokták átadni, Evgeny Afineevsky rendező esetén azonban kivételt tettek ez alól, hogy az ő díjátadójára külön, a Vatikáni Kertekben kerülhessen sor.

A film alkotója, az orosz születésű, de izraeli-amerikai állampolgár Afineevsk, maga is homoszexuális.


(Forrás: Catholic News Agency)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása