Aláírta egy ausztriai püspök is az Amoris Laetitia püspöki korrekcióját
2018. január 06. írta: Katolikus Válasz

Aláírta egy ausztriai püspök is az Amoris Laetitia püspöki korrekcióját

A "hitvallásnak" nevezett dokumentumnak Andreas Launnal együtt hat püspök és egy bíboros aláírója van.

andreas_laun-20040815fjr031_810_500_55_s_c1.jpgJanuár 6-án Andreas Laun, az ausztriai Salzburg emeritusz segédpüspöke is aláírta az eredetileg három kazah püspök által írt "hitvallást". Az aláírók között így már hat püspök, és egy bíboros van.

Andreas Laun 1995-ben lett Salzburg segédpüspöke. A püspöki szolgálatát tavaly október 13-áig, pontosan a 75 éves kora betöltéséig látta el, amikoris Ferenc pápa elfogadta az életkora miatt automatikusan beadott lemondási kérelmét. A püspöki szolgálata mellett Laun az ausztriai Heiligenkreuz filozófiai-teológiai fakultánsának erkölcsteológia professzora is volt.

A püspök már egy 2016 decemberében adott interjújában is kifejezte, hogy osztja a négy dubia bíboros aggodalmát Ferenc pápa Amoris Laetitia apostoli buzdításának bizonyos pontjai miatt. "Olvastam a négy bíboros aggodalmait, és egyetértek velük." - mondta. "Ezen felül személyesen ismerem különösen Meisner és Caffarra bíborosokat, és tudom, mennyire hozzáértőek. Velük a legjobb társaságban vagyok." - tette hozzá.


Kapcsolódó:
- Bővülő cikklistánk az "Amoris Laetitia"-válság 2017. decemberében kezdődött eszkalálódásáról

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása