Privát megbeszélést folytatott Ferenc pápa a német interkommúnió-tervezet ellenzőinek képviselőjével
2018. május 18. írta: Katolikus Válasz

Privát megbeszélést folytatott Ferenc pápa a német interkommúnió-tervezet ellenzőinek képviselőjével

kna_150612-93-000119_woelki.jpgPéntek délután privát beszélgetésen fogadta Ferenc Pápa Rainer Maria Woelki bíborost, Köln érsekét, aki a német interkommúnió-tervezet vitájában a tervezetet ellenző német püspökök szószólójává vált. A hírt a Vatikán minden egyéb részlet közlése nélkül tette közzé.

Ugyanezen a héten hétfőn Ferenc pápa Reinhard Marx bíborossal, a német püspöki konferencia elnökével is privát megbeszélést folytatott. Marx bíboros a német püspöki konferencia februári rendes nagygyűlésén többségi szavazattal elfogadott interkommúnió-tervezet támogatója és szószólója.

A Vatikán közlése szerint a hétfői megbeszélést Ferenc pápa a Vatikáni Gazdasági Tanács koordinátori minőségében folytatta le Marx bíborossal. A megbeszélésük részleteiről azonban szintén semmit sem tudni.

A cikkeink listája a német püspökök interkommúnió-tervezetének vitájáról ide kattintva található.

(Forrás: katholisch.de)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba_carmarthen 2018.05.19. 17:07:04

aha, a regi trukk...

a szabadkomuvesek a sajat "ellenzekuket" is vezetni akarjak

Reiner Maria Wolke RESZE azoknak a biborosoknak akik nyiltan fejezik ki lazadasukat XVI BENEDEK PAPAVAL SZEMBEN 2011-ben

www.youtube.com/watch?v=yHZ6e_-Mec4

Bar o csak 0:43-nal kicsit viccelodik a Szentatyaval ...elrantja a kezet majd azert nagylelkuen megis kezet fog...

Kesobb viszont Mecsetepito Tabort szervez
(azaz az Eucharisztia nemet vedelmezoi kecskere biztak a kaposztat...)

... voila...

A kölni érsek, Rainer Maria Woelki néhány napja közzétette videóüzenetét, amelyben dörgedelmes hangon adja a német keresztények tudtára, hogy nincs különbség templomok és mecsetek között, ezért aki a harangtornyokra igent mond, nem mondhat nemet a minaretekre sem. Woelki néhány éve a homoszexuálisok jogai mellett állt ki hasonló vehemenciával. Miért? Mert Isten eme jeles embere szerint a németeknek kutya kötelességük be- és elfogadni mindenkit azok után, amit a nemzetiszocializmus idején elkövettek.

Amíg ezt megemésztjük, hadd idézzem fel Shlemon Warduni bagdadi segédpüspök szintén minapi segélykiáltását: „Nyugati keresztények, hol vagytok a kegyelem évében?” Most erre mit mondjak? Mecsetet építünk a migránsoknak. Mégis hol lennénk? A katolikus egyházra évtizedek óta jellemző egyfajta lappangó defetizmus. A vallás, amely azzal a krisztusi paranccsal indult el világhódító útjára, hogy „Menjetek, tegyetek tanítványommá minden népet!” (Mt 28,19), a XX. század második felében feladta ezt a küldetését. A II. vatikáni zsinat Nostra aetate című nyilatkozata hosszasan taglalja, mennyi érték rejlik a keleti vallásokban. Szinte már-már egy étlap, amelyről kedvére választhat az istenkereső ember. Nehezen feloldható ellentmondásban áll ez azzal, hogy „Én vagyok az út, az igazság és az élet” (Jn 14,6).

Sebaj! Haladni kell a korral. Egy szekuláris és – legalábbis névleg – egyenlőségen alapuló világban ember és ember, vallás és hiedelem között nem szabad különbséget tenni. Akkor sem, ha ezt keleten nem nagyon értik meg, és a Róma által áhított színpadias párbeszéd hátterében tovább folyik a keresztényüldözés. Hinduk, muszlimok, buddhisták váltakozó intenzitással rombolják a templomokat és a keresztény közösségeket. És akkor mit teszünk? A Woelki-féle főpapok hívására Agnus Deit énekelve vonulunk az építőtáborba felhúzni egy mecsetet.

Vagy nem. A befogadáspárti európai papok minden erőlködése ellenére úgy tűnik, a hívek egy és cseppet sem kicsiny része nem kér ebből a politikailag korrekt beszédmódból és programból. A misszionárius vértanúk és az arénák mártírjai, a katonaszentek és a keresztesek példáiból tudhatjuk, hogy valaha létezett egy harcos, aktív, meg nem alkuvó kereszténység, amely át akarta formálni, jobb hellyé akarta tenni a világot. Ugyanerre tanítanak bennünket a francia és orosz ellenforradalmárok vagy a hitükért fegyvert ragadó mexikói cristerók a XVIII. század végéről, illetve a XX. század elejéről. És e körbe tartozik az a maréknyi önkéntes is, akik a Közel-Kelet keresztény milíciáihoz csatlakozva vállalták, vállalják a harcot az iszlamistákkal: napról napra egy-egy falut védve bármikor elnyerhetik a mártírok koszorúját. Pedig „jó” ötletekből nincs hiány. Lehet diszkót rendezni a plébánián, a belga papok akár egy kutyát is készek eltemetni, és semmi sem zárja ki, hogy a boldogító igent bungee jumping közben mondjuk ki, ha éppen erre vágyunk. Ennek ellenére a templomok egyre üresebbek.

Mert minél liberálisabb az egyház, annál kevésbé van rá szükség, hiszen ahhoz, hogy bolond legyek, nincs szükségem iránymutatásra. Nehéz ezt belátni, tudom. Főleg olyan sikerpropaganda mellett, miszerint Ausztriában már valami nyolcvan migráns katolizált. Nyolcvan. Mennyiből? Az Eurostat szerint tavaly 1,2 milliónyian érkeztek Európába. Ezzel a nagy eredménnyel szemben ott áll a szomorú tény, hogy a 2013-ig megfigyelt (tehát a migrációs válság hatásaival nem kiigazított) trendek alapján húsz éven belül Németországban elvesztik többségüket a keresztények. Ausztriában sem jobb a helyzet, ott is évente ezrek lépnek ki az egyházból. De az a fő, hogy a templomok és a mecsetek között nincs különbség, a keleti vallások pedig telis-tele vannak értékkel. S ha egyszer majd muszlim kancellárja lesz Németországnak, Woelki érseknek sem kell többé tépnie a száját a rasszisták miatt, mert ezrek vonulnak majd – ha nem is önként, de dalolva – a Rabszolgák kórusát énekelve valamelyik nagymecset építésére.

magyaridok.hu/velemeny/mecsetepito-tabor-erseki-aldassal-630130/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_kereszteny_201605

Wildschwein 2018.05.24. 10:02:29

@csaba_carmarthen: "A befogadáspárti európai papok minden erőlködése ellenére úgy tűnik, a hívek egy és cseppet sem kicsiny része nem kér ebből a politikailag korrekt beszédmódból és programból."
Nagyon szeretném hinni, hogy ez így van, de sajnos nem látom ennek szinte semmi jelét. Lehet, hogy nem megfelelő körökben mozgok, de inkább a passzív apátiát látom jellemzőnek. A németeknél meg aztán végképp nem látok semmilyen ellenállást, mennek a vezetőik után a szakadékba most is, mint mindig.

csaba_carmarthen 2018.05.31. 16:34:09

81. A választó Bíborosok ezen felül tartózkodjanak szövetségektől, megegyezésektől, ígéretektől és mindenféle elkötelezettségtől, melyek arra kényszeríthetnék őket, hogy egyik vagy másik jelöltre adják, vagy megtagadják tőlük szavazatukat. Ha ez valóban megtörténne, még ha esküt is tettek rá, úgy határozok, hogy ez az elkötelezettség semmis és érvénytelen, és senki sem köteles az ilyesmit megtartani; és mostantól fogva latae sententiae kiközösítéssel fenyegetem e tilalom megszegőit.
uj.katolikus.hu/konyvtar.php?h=429

www.youtube.com/watch?v=DxVVrdXaJoA

Godfried Danneels, Brüsszel nyugalmazott érseke bevallotta, hogy tagja volt annak az egyházon belül működő titkos csoportnak, amely azon dolgozott, hogy elmozdítsa XVI Benedek pápát.

www.atv.hu/kulfold/20151005-vatikani-maffia-buktatta-meg-benedek-papat/hirkereso

"A társaságnak az volt a célja, hogy Karol Wojtyła halála után egyből Bergoglio kerüljön az egyház élére."

81. The Cardinal electors shall further abstain from any form of pact, agreement, promise or other commitment of any kind which could oblige them to give or deny their vote to a person or persons. If this were in fact done, even under oath, I decree that such a commitment shall be null and void and that no one shall be bound to observe it; and I hereby impose the penalty of excommunication latae sententiae upon those who violate this prohibition. (Pope John Paul 2 universi dominici gregis)

w2.vatican.va/content/john-paul-ii/en/apost_constitutions/documents/hf_jp-ii_apc_22021996_universi-dominici-gregis.html

www.lifesitenews.com/news/cardinal-danneels-admits-being-part-of-clerical-mafia-that-plotted-francis

csaba_carmarthen 2018.05.31. 17:05:02

@Wildschwein:
1917-ben Maximilian Kolbe , kesobbi auschwitzi vertanu szerzetes megdobbenve latott egy szabadkomuves demonstraciot Romaban amely soran a resztvevok azzal hencegtek, hogy a moral es az egyhazi engedelmesseg belulrol valo tuszul ejtesevel fogjak lerombolni a Katolikus Egyhazat.

‘We will conquer the Catholic Church not by argumentation, but rather with moral corruption.‘”

And so today, the objective Catholic must admit that there is an orchestrated effort to corrupt the moral teaching of the Catholic Church. Even if one wishes to dismiss the historical secret plan to destroy the Church from within, current events are a lot harder to deny...

www.lepantoinstitute.org/uncategorized/satan-must-reign-in-the-vatican-the-pope-will-be-his-slave/

....persze mindaz csak latszat, hogy ez valosulna meg valojaban itt es most (hic et nunc)...

veritas-vincit-international.org/2015/01/18/hand-signals-of-freemasonry-explained/

...meg a konkret vazlatpontok es (latszolagos) cselekvestervuk ellenere is, melyek szinten (csupan) a valosag latszatat keltik....

akv1.wordpress.com/szabadkomuves-terv-a-katolikus-egyhaz-tonkretetelere/

(Igy ertheto az apatia,
hisz mindez csak latszat,
valojaban nem is tortenik: a kiraly nem meztelen, csak ugy nez ki, mintha az volna...)

UGYANAKKOR erdemes megfontolni Maximilan Kolbe atya valaszlepeset:

>>>letrehozta a Szeplőtelen Szív Lovagrendjét....

v.ö.:

"...a sátán erős, és szeretné elsöpörni a békére és boldogságra vonatkozó terveimet. El akarja hitetni veletek, hogy Fiam erőtlen a döntéseiben. Ezért hívlak mindnyájatokat, drága gyermekek, hogy még erősebben imádkozzatok és böjtöljetek. Kilenc napos önmegtagadásra hívlak benneteket, hogy segítségetekkel beteljesülhessen mindaz, amit Fatimában elkezdtem és a titkok által szeretnék megvalósítani. Hívlak benneteket, drága gyermekek, hogy értsétek meg jövetelem fontosságát és a helyzet komolyságát. ...

www.medjugorje.hr/hu/medjugorjei-jelenesek/a-szuzanya-uzenetei/?datum=1991-8-25
süti beállítások módosítása